Najnovije

TAKO JE BRE! UDRI PUTINE BANDU IDLIBSKU! Teroristi više neće imati miran san, jer ruske bombe ponovo fijuču!

Po prvi put ove nedelje, ruski ratni avioni izvršili su niz vazdušnih napada na nekoliko položaja militanata u severnoj provinciji Idlib, saopštila je 4. januara Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR).

Ruski avion u akciji (Foto: Jutjub)

Prema posmatračkoj grupi sa sedištem u Velikoj Britaniji, ruski vazdušni napadi usmereni su na gradove Al-Tamanah i Kan Šejkun u južnom delu Idliba. Nema povređenih civila.

Novi vazdušni napadi bili su jasan odgovor na ponovljeno kršenje rusko-turskog sporazuma o demilitarizaciji. Ovo je bio drugi talas ruskih vazdušnih napada na područje pod kontrolom opozicije u severozapadnoj Siriji od implementacije sporazuma o demilitarizovanoj zoni. Prošlog novembra, ruski ratni avioni eliminisali su militante odgovorne za hemijski napad na grad Alepo, u kom je povređeno više od 100 civila.

Sirijski provladini izvori upozorili su da Rusija i njeni saveznici više nisu spremni da tolerišu neprijateljsko ponašanje militanata i negativan stav Turske. Današnji vazdušni napadi su verovatno prvi korak u odvraćanju militanata i pritisak na Ankaru da ih primora da ispune svoje obaveze.

Težak udarac turskim interesima u Siriji. Pogledajte OVDE šta se dešava.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte 10 najmoćnijih oružja Rusije

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA