Najnovije

VESNA PEŠIĆ OPLELA PO VLASTI: Ne idemo na izbore! Bojkot je borba protiv Vučića! Neću da budem "ovca za klanje" (VIDEO)

Sociološkinja Vesna Pešić izjavila je danas je jedina šansa za opozicione stranke na izborima bojkot, jer ne postoje elementarni uslovi za fer izbore, kao i da bi prihvatanje tih uslova bilo održavanje „statusa kvo“ i nastavak održanja Aleksandra Vučića na vlasti.

Vesna Pešić (Foto: Jutjub)

“Bojkot je kontinuirana borba protiv Vučićeve vlasti. Ja uopšte ne registrujem te izbore. Vidite da se on (Aleksandar Vučić) pita za sve. On svaki put izađe, odbrani Vesića, pa ovoga iz Krušika, pokriva svakog. Ja sam za bojkot izbora, jer mislim da ne postoje uslovi u ovakvoj pritisnutoj situaciji", rekla je ona.

Pešićeva napominje da je Vučić u svakodnevnom životu preuzeo ulogu i sudije i tužioca.

"Ako imate ovakvu situaciju - o kakvim mi izborima možemo da govorimo. Izlazak na takve izbore smatram održavanjem 'statusa kvo'. Možemo vrlo lako da izračunamo, da bi ušli u parlament te stranke koje bi učestvovali na izborima u parlament koji je potpuno zgažen i koji praktično ne postoji, niti ima bilo kakvu ulogu. To bi maksimalno moglo da se izgura 60 ljudi, kao sada što ima, i bila bi identična situacija kao što je bila. Izlazak na izbore ne znači fer mogućnost da se pobedi u tom procesu, kao što je bilo na Kosovu, da opozicija pobedi. Nema nikakve šanse, bila bi slika kao što imamo i sad", ocenjuje ona.

Pešićeva napominje da je bojkot direktna pobuna protiv vlasti Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.

"Bojkot je pobuna. Ja sam u pobuni, u borbi protiv jednog ovakvog sistema. Bojkot je borba protiv Vučića, protiv ovog režima. Ne idemo na izbore, neću da budem ovca za klanje. Šta ću ja tamo, to za mene ne postoji", ističe ona.

Pešićeva navodi da je u svim medijima na delu neviđena demonizacija Dragana Đilasa.

"Svaki dan se ide sa demonizacijom jednog čoveka. Nestali su Jeremić i Obradović, ostao je samo Đilas. Potpuno strašno. To je svakodnevna kampanja protiv jednog čoveka. Više ništa nije važno, čak i ako neko nekoga zakolje, reći će, ma kakvi, nije tako bilo", kaže ona.

Komentarišući situaciju oko suđenja direktoru "Milan Blagojević Namenske" iz Lučana, ona je rekla da je prisutno odsustvo ljudskosti kod radnika i građana tog grada.

"Kako to da niko ne pisne? Izgubili smo elementarne empatije. U Lučanima tu je čovek koji je izgubio sina, a tu se štiti neki direktor koji je već direktor 40 godina? Ne, on mora da bude on, i štiti se po svaku cenu. Čak ni komšiluk ne pokazuje emociju, jer ako pokazuje malo emocija, on će da izgubi posao", ogorčena je ona.

Ona je navela da je promocija knjige Gorana Vesića i sve ono što se dešavalo provokacija zamenika gradonačelnika Beograda, jer je on dobro znao koliko je "iritirao" Beograđane.

"Smatram da je to vrsta provokacije. On nikad nije pisao kolumne. Kažu da je to pisao Ivan Radovanović. Tu imate situaciju nezavisno od visoke politike. Mislim da je Vesić svojim bezobrazlukom izazvao bes kod građana. Prvo sa šetačkom zonom, ni sa najobičnijom patikama ne možeš da hodaš. Onda kada stanete na Bajlonijevu pijacu, to je blato. U 27. marta rekli su da će biti gotovo 20. avgusta, a kada će stvarno biti gotovo to niko ne zna. Priča i za most da će da ga prebaci u park?! On je tako iritirao, da ja ne znam kako se usudio da promoviše knjigu. Da sam znala da je i tamo, i ja bih otišla da protestujem. Paljenje knjiga je njihovao maslo", uverena je ona.

Pešićeva objašnjava da je pojam evropskih tendencija postao deplasiran u Srbiji, naročito ako uzmemo poslednja dešavanja sa Severnom Makedonijom.

"Nemamo više evropske integracije. Posle sređivanja stanja u Makedoniji. Za odbijanje nije bila Francuska, već Holandija i Danska. Uopšte se ne zna šta će biti sa Evropskom unijom, a što se tiče Zapadnog Balkana neće primati bilo koga", ocenjuje ona.

Pročitajte OVDE kako je DSS ocenio posetu Medvedeva Srbiji.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA