Najnovije

ZAHAROVA SE OGLASILA POVODOM PUŠTANJA MARIJE BUTINE: "Žrtva antiruskih stavova!"

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da je Marija Butina "žrtva usađenih antiruskih stavova", prenosi AP.

Marija Zaharova (Foto: ria.ru)

"To je ono što je, na žalost, počela prethodna američka administracija, pokušavajući da uništi bilateralne odnose'', rekla je Zaharova na aerodromu Šeremetjevo nakon dolaska Butine, koja se vratila u Moskvu nakon što je odslužila kaznu u američkom zatvoru zato što je navodno bila prikriveni agent.

Agencija navodi da od izbora Donalda Trampa za predsednika SAD ruski zvaničnici neprestano tvrde da je pogoršanje odnosa između dve zemlje izazvano "rusofobijom" koja je preneta iz vremena administracije Baraka Obame.

"Butina zaista nije imala nameru da ikome nanese štetu. Ona je samo devojka, samo mlada žena. Želela je da investira svoju mladost, dar i talenat u odnose među ljudima", dodala je Zaharova.

Butina (31) je priznala da je s bivšim ruskim ambasadorom radila na uspostavljanu kontakata u krugovima za podršku proizvodačima oružja poput Nacionalne oružane asocijacije.

Ona je 2016. godine stigla u SAD sa studentskom vize, a uhapšena je u julu 2018. godine na osnovu optužbi za udruživanje za ulazak u lobističku grupu radi zastupanja ruskih interesa.

Butina je jutros stigla na moskovski aerodrom Šeremetjevo, nakon što je puštena iz zatvora na Floridi, gde je odslužila 18-mesečnu kaznu.

Zapad treba da se ugleda na Putina! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA