Najnovije

"FENOMEN": Niš, zbog tendera, oskudno okićen, pred upravom grada "specijalna" jelka

Nišlije i njihove goste dve nedelje pred Novu godinu dočekuje oskudno okićen grad, i to samo delovi centralne zone, zato što ni poslednji tender za nabavku novih ukrasa - nije uspeo, a kasno je za raspisivanje novog. Dok gradonačelnik Darko Bulatović razlog za ovakvu situaciju nalazi u kritikama N1, anonimni aktivisti jutros su okitili jelku ispred njegovog kabineta.

Niš (Foto: Jutjub)

"Što se tiče pitanja kako je grad okićen, ja mislim da taj postupak nije još okončan i da on tek posle 15. decembra... Mislim da počinje taj proces od strane Parking servisa 1. decembra i da se okončava negde 15. decembra. Što znači da ima još dana za tu aktivnost", rekao je 12. decembra Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.

A kakva je slika 15. decembra uveče? Dotrajalom svetlosnom dekoracijom okićen je uglavnom prostor oko glavnog trga, zgrade lokalne Skupštine, a pešački most kod Tvrđave ukrašen je jednostrano. Šetalište u Obrenovićevoj krase uobičajena svetla.

Zato su u pomoć priskočili anonimni aktivisti lokalne grupe "Niška urbana gerila". Pod okriljem jutra okitili su jelku ispred gradonačelnikovog kabineta. Sviđa se noćnom čuvaru obližnjeg gradilišta."Fenomen, b'ate. Super. Lepo je..".

N1: Ukrasi?

"Ukrasi fenomenalni, desetka! Desetka. A, b'e, treba se okiti, da se grad Niš vidi, Nova godina ide", dodaje.

"Poruka naravno da je upućena gradu Nišu jer prosto je neverovatno da grad koji je ovoliko lep, koji poseti toliko turista izgleda kao neka kasaba i palanka. Grad nikada nije bio "lošiji", dobijamo polovne ukrase. Pa, nismo mi polovan grad. Tenderi se nameštaju", kaže za N1 anonimni pripadnik "Niške urbane gerile".

Novogodišnja atmosfera u gradu na Nišavi takva je, jer već treću godinu zaredom građani bez novih ukrasa ostaju zato što se tenderi osporavaju i propadaju. To se desilo i sa poslednjim pokušajem, a za ponavljanje javne nabavke sada je kasno.

Gradonačelnik Darko Bulatović stvar vidi drugačije i krivicu nalazi u novinarima.

"Prošle godine, kada je bila javna nabavka, grad je sa vaše strane kritikovan zašto je raspisao javnu nabavku. Sada kada grad nije raspisao javnu nabavku i kupio nove, sada bivamo kritikovani", rekao je 12. decembra.

Novinarka Večernjih novosti: Izvinite, ali niste fer. Kažete da sada zbog novinara niste ukrasili grad...

Bulatović: Ne, ja to nisam rekao.

Novinarka: Ali, jeste...

Bulatović: Ne, ja to nisam rekao.

U šturim odgovoirima na pitanja - ne priznaje ni da je osporavanje tendera razlog za kićenje dotrajalim svetiljkama. Niš je poslednji put dekoraciju kupio 2016. godine, kada je u pešačkoj zoni postavljena maketa novogodišnjeg poklona sa mašnom. Ni nje, bar za sada, na starom mestu nema.

Pročitajte OVDE  šta se to skandalozno dogodilo u Centru Sava.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA