Najnovije

UZNEMIRUJUĆI SNIMCI NAJKRVAVIJE BITKE DO SADA: Nemilosrdna klanica! Gine se na sve strane, svaki metar presudan! SAA udari, džihadisti vrate

Sirijska arapska vojska (SAA) zauzela je strateški grad Jarjanaz, nakon kratke bitke sa džihadistima Hadžat Tahrir al-Šama (HTS), ali muke se nastavljaju.

Sirija (Foto: Jutjub)

Prema vojnom izvoru iz sirijske vojske, 25. divizija specijalnih snaga uspela je da uspostavi potpunu kontrolu nad Jarjanazom nakon što su Hadžat Tahrir al-Šam i njihovi saveznici napustili grad u ponedeljak.

Jarjanaz je dugo bio pod kontrolom džihadista i nalazi se u blizini Marat al-Numana, što čini njegovo zauzimanje neverovatno važnim za Sirijsku arapsku vojsku.

Sirijska vojska je skoro pred kapijama Marat al-Numana na jugoistoku Idliba

Sirijska arapska vojska (SAA) nastavila je napredovanje na jugoistoku provincije Idlib, jer su njihove trupe zauzele više oblasti od džihadista.

Predvođena 25. divizijom specijalnih snaga (ranije "Tigrovi"), Sirijska arapska vojska najavila je prema Al-Ghadfahu nakon napredovanja severno od Jarjanaza i istočno od Kirbat Maratata u jugoistočnom Idlibu.

U isto vreme, 5. korpus sirijske vojske i dalje nadire severozapadno prema autoputu Idlib-Hama jer žele da izoluju drugo tursko posmatračko mesto u provinciji Idlib.

Kao rezultat ovih najnovijih napredovanja, Sirijska arapska vojska se sada približava kapijama Marat al-Numana, koji je najvažniji grad na autoputu Idlib-Hama.


U narednim satima, Sirijska arapska vojska će pokušati da zauzme poslednje preostale gradove i sela pod kontrolom terorista pre nego što započnu opkoljavanje Marat al-Numana.

DŽihadisti i njihovi saveznici podržani od strane Turske ponovo su zauzeli grad na jugoistoku provincije Idlib.

Prema izveštajima, džihadisti Hadžat Tahrir al-Šama (HTS) i Sirijska nacionalna armija (SNA) podržani od strane Turske drže pod potpunom kontrolom Al-Ghadfah, koji se nalazi severno od Jarjanaza u jugoistočnom Idlibu.

Izvor iz Sirijske vojske rekao je da sam grad nikada nije u potpunosti oslobođen i da vojnici nisu u stanju da zadrže ovo područje preko noći.

Al-Ghadfah je važan jer je jedan od poslednjih gradova pre južnih kapija Marat al-Numana. I na kraju, sve dok džihadisti kontrolišu Al-Ghadfah, sirijska vojska neće moći u potpunosti da osigura Jarjanaz.

Pročitajte OVDE   sve informacije o stanju u južnom Idlibu.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA