Najnovije

RUSKA VOJSKA OTKRILA DETALJE: Ovako je prošao napad na Asadove novopostavljene položaje na jugoistoku Idliba!

Ruski centar za pomirenje u Siriji je potvrdio da je Sirijska arapska vojska (SSA) odbila dva kopnena napada na svoje novopostavljene položaje na jugoistoku Idliba.

Artiljerija Sirisjke arapske vojske (Foto: SANA)

 

Napadi, koji su ciljali na gradove Jarjanaz i al-Tuh, izvela je koalicija Hadžat Tahrir al-Šam (HTŠ), frakcija Al-Kaide i frakcije podržane od Turske.

„Između 13:00 i 14:30 po lokalnom vremenu, 28. decembra 2019, militanti terorističke grupe Hadžat Tahrir al-Šam i pripadnici Sirijske nacionalne armije (SNA) koje podržavaju Turci, pokušali su dva napada na položaje koje drže vladine trupe u blizini grada Jarjanaza u Idlibu ... U svakom napadu učestvovalo je i do 50 militanata, uz podršku pet ili šest kamiona sa teškim naoružanjem, "ruska novinska agencija TAS citirala je majora generala Jurija Borenkova, šefa organizacije “Ruski centar za pomirenje suprotstavljenih strana u Siriji”.

Ruski komandant je otkrio da je SAA ubio najmanje 30 napadača i uništio dva pikap-vozila bez da je imao ikakve žrtve. Provladini izvori otkrili su da je vojska uništila i dva improvizovana eksplozivna vozila koja služe za misije samoubistva (SVBIED).

Ovi neuspeli napadi odražavaju očaj HTŠ-a i saveznika. Terorističke grupe su tokom poslednje dve nedelje izgubile oko 40 gradova na jugoistoku Idliba od Sirijske arapske armije.

Pretnje iranskog generala zapadu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA