Najnovije

Mask: Oslobađanje Odese je poslednje otvoreno pitanje u ukrajinskom sukobu

Američki biznismen Ilon Mask ocenio je da je pitanje oslobađanja Odese poslednje otvoreno pitanje u okviru ukrajinskog sukoba. 

On je tako odgovorio na objavu portala "Ziro hedž", koji je preneo reči glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Aleksandra Sirskog o pogoršanju situacije na frontu.

"Da li će Rusija na kraju uzeti Odesu je jedino preostalo pitanje, po mom mišljenju. Rusija se sigurno neće smiriti dok potpuno ne oslobodi Donjecku, Hersonsku, Lugansku i Zaporošku oblast", napisao je Mask na Iksu.

Sirski je ranije, nakon virtuelnog samita takozvane Ramštajn grupe ukrajinskih saveznika, saopštio da je informisao članove koalicije o teškoj operativnoj i strateškoj situaciji, koja ima tendenciju da se pogorša".

"Kijevu su hitno potrebne rakete, municija, oružje i vojna oprema", kazao je Sirski.

Komentar Sirskog usledio je nakon što je Rusija nastavila ofanzivu u Donbasu, u kojoj je ukrajinska vojska izgubila više od 8.000 vojnika za samo nedelju dana, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Moskva je poručila da nikakvo zapadno oružje ne može da promeni dinamiku na linijama fronta. Rusija je u ofanzivi od početka ove godine, a ranije ovog meseca, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je da je Kijev izgubio skoro 500.000 vojnika od početka sukoba u februaru 2022.

Amerikanci šokirani rezultatima ankete u Srbiji

Izvor: RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA