Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) 1.000 FANATIKA ZABARIKADIRANO U MALOM GRADU, REŠENI DA GINU DO POSLEDNJEG: 6.500 do zuba naoružanih vojnika udarilo je na...

Efektni kadrovi izuzetno teških borbi sa fanatizovanim filipinskim ogrankom Islamske države za naseljeno mesto Maravi (Opsada Maravija).

Maravi (Foto: Fejsbuk/printskrin)

Kako prenosi fejsbuk stranica "Borbeni Efektivi", kompletna operacija je snimljena sa rekordnim brojem taktičkih kamera koji su nosili pripadnici specijalnih snaga, ili su bile montirane na bespilotnim letelicama i borbenoj tehnici, tako da je borba dosta verno prezentovana zainteresovanoj publici. 

Stranica podseća, da je u operaciji učestvovalo oko 6,500 filipinskih vojnika uključujući tešku borbenu tehniku, dok se u naselju zabarakadiralo oko 1000 dobro naoružanih ekstremista, rešeni da se bore do poslednjeg čoveka.

- Konačan rezultat je pobeda filipinskih snaga bezbedbnosti ali uz velike gubitke. Poginulo je 168 vojnika i oficira, dok ih je 1,400 ranjeno. Sa druge strane praktično cela teroristička grupa je likvidirana ( oko 1,000 mrtvih od čega je njih 200 izvelo samoubilačke napade) - navodi se u analizi stranice "Borbeni Efektivi".

Video snimak žestokih borbi za grad Maravi, možete pogledati OVDE.

Pročitajte OVDE   ko to menja vojnike na ratištima.

Izvor: Alo/Borbeni efektivi

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA