Najnovije

SMRT ZA TRANSPORTERE: Ruski sistem "Bajkal" biće ugrađen i na avione i brodove! (VIDEO)

Borbeni modul kalibra 57 milimetara AU-220M ("Bajkal") u budućnosti bi mogao da bude integrisan na svakoj platformi, uključujući i na avionima i brodovima, rekao je Georgij Zakameni, generalni direktor kompanije „Burevestnik“ (deo Uralvagonzavoda), koja je konstruktor tog oružja.  

Bajkal (Foto: Jutjub)

AU-220M će biti predstavljen u okviru izložbe ruske kompanije "Uralvagonzavod"  na predstojećem sajmu naoružanja "IDEKS 2019" u Abu Dabiju. Pre četiri godine na sajmu oružja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima je potpisan memorandum o isporukama ruskog borbenog modula na bazi šasije "Enigma" emiratske proizvodnje.

- U ovom trenutku ruska kompanija ’Burevestnik‘ je napravila naučno-tehničku skicu na osnovu koje bi za kopnene snage, vazdušno-desantne snage, vazdušno-kosmičke snage i ratnu mornaricu mogao da bude stvoren borbeni sistem kalibra 57 milimetara, koji bi bio instaliran na kopnene šasije različite namene, letelice i brodove - rekao je Zakameni.

Sagovornik je objasnio da to oružje omogućava da se poveća borbeni potencijal motorizovanih jedinica i proširi vojno-tehnička saradnja Rusije i drugih država.

Prema rečima stručnjaka, AU-220M je bespilotni borbeni model na daljinsko upravljanje, a u svetu ne postoje oklopni transporteri i pešadijska vozila koja mogu da izdrže njegov napad.

Jurišni helikopteri Ka-52 Aligator biće nadograđeni na osnovu iskustva njihove borbene upotrebe u Siriji, izjavio je izvršni direktor ruskog proizvođača helikoptera Andrej Boginski. Pročitajte OVDE sve detalje.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA