Najnovije

KUPCI TRAŽE SRPSKO ORUŽJE: "Lazar 3" i letelice novi aduti! (VIDEO)

Na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme "Ajdeks 2019" u Abu Dabiju, veliku pažnju kupaca privlače proizvodi srpske namenske industrije.

Lazar 3 (Foto: Jutjub)

Osim raketnih sistema i raznih vrsta municije, naša zemlja predstavila je nove bespilotne letelice i helikoptere. Po broju eksponata i poziciji sajamskog štanda, među 1.300 izlagača iz više od 60 država, stali smo rame uz rame sa velikim svetskim proizvođačima.

Petar Vojinović, urednik portala "Tango siks" za Prva TV iz Abu Dabija otkriva koji su to domaći aduti privukli pažnju kupaca. 

"Srbija je ponovo dominirala sa svojom ponudom. Pokazalo se da su složeni boreni sistemi veoma interesantni stranim kupcima", otkriva Vojinović. 

Prema njegovim rečima, jedan od aduta a Jugoinport SDPR je prikazao unapređenu verziju "Lazar 3", koji sada u svom arsenalu ima rakete dužeg dometa. Svoje proizvode prikazali su "Zastava", "Krušik", "Sloboda Čačak", a među izlagačima je Jumko sa svojim uniformama. 

"Samohodna haubica Nora B52 do sada je bila jedan od najboljih izvoznih proizvoda. Veliku pažnju privukao je bespilotni borbeni helikopter "Stršljen" i bespilotna letelica "Aleks", koja poleće horizontalno a leti vertikalno". 

Britanski operator prenosa novca MoneyTO pokrenuo je slanje doznaka u Srbiju dodajući ovu balkansku zemlju u rastuću listu zemalja gde se trenutno pruža takva usluga. Pročitajte OVDE detalje.

Pročitajte OVDE šta sve može svemirski superlovac MiG-41, najbrži vojni avion na svetu! 

Izvor: B92/TV Prva

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA