Најновије

КУПЦИ ТРАЖЕ СРПСКО ОРУЖЈЕ: "Лазар 3" и летелице нови адути! (ВИДЕО)

На Међународном сајму наоружања и војне опреме "Ајдекс 2019" у Абу Дабију, велику пажњу купаца привлаче производи српске наменске индустрије.

Лазар 3 (Фото: Јутјуб)

Осим ракетних система и разних врста муниције, наша земља представила је нове беспилотне летелице и хеликоптере. По броју експоната и позицији сајамског штанда, међу 1.300 излагача из више од 60 држава, стали смо раме уз раме са великим светским произвођачима.

Петар Војиновић, уредник портала "Танго сикс" за Прва ТВ из Абу Дабија открива који су то домаћи адути привукли пажњу купаца. 

"Србија је поново доминирала са својом понудом. Показало се да су сложени борени системи веома интересантни страним купцима", открива Војиновић. 

Према његовим речима, један од адута а Југоинпорт СДПР је приказао унапређену верзију "Лазар 3", који сада у свом арсеналу има ракете дужег домета. Своје производе приказали су "Застава", "Крушик", "Слобода Чачак", а међу излагачима је Јумко са својим униформама. 

"Самоходна хаубица Нора Б52 до сада је била један од најбољих извозних производа. Велику пажњу привукао је беспилотни борбени хеликоптер "Стршљен" и беспилотна летелица "Алекс", која полеће хоризонтално а лети вертикално". 

Британски оператор преноса новца MoneyTO покренуо је слање дознака у Србију додајући ову балканску земљу у растућу листу земаља где се тренутно пружа таква услуга. Прочитајте ОВДЕ детаље.

Прочитајте ОВДЕ шта све може свемирски суперловац МиГ-41, најбржи војни авион на свету! 

Извор: Б92/ТВ Прва

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА