Najnovije

ZABRINUTOST ZAPADA RASTE: Objavljen snimak lansiranja nove iranske krstareće rakete (VIDEO)

Iransko Ministarstvo odbrane objavilo je video snimak na kojem se navodno vidi lansiranje nove krstareće rakete, čiji je domet 1.350 kilometara.

Nova iranska raketa (Foto: Jutjub)

U snimku od 37 sekundi, objavljenom na sajtu ministarstva, prikazano je lansiranje iz različitih uglova, a na kraju se vidi kako projektil udara negde u pustinji.

Ministar odbrane Amir Hatami rekao je da je raketa pogodila metu tokom današnjeg testa, nakon što je letela 1.200 kilometara, ističe AP.

Rojters je ranije preneo, pozivajući se na iransku državnu televiziju, da je ta zemlje predstavila novu krstareću raketu, domate od 1.300 kilometara, u vreme kada Iran prikazuje svoja dostignuća tokom proslava 40-ogodišnjice Islamske revolucije.

"Sa dometom od više od 1.300 kilometara, ovoj krstarećoj raketi potrebno je veoma malo vremena da bude spremna i može da leti na maloj nadmorskoj visini", rekao je Hatamani u obraćanju, koje je prenosila državna televizija, preneo je Rojters.

Hatami je rekao da nova raketa zemlja-zemlja, pod nazivom Hoveizeh, pripada porodici krstarećih raketa Soumar, koje su otkrivene 2015. godine.

Zapadni stručnjaci tvrde da Iran često preuveličava svoje sposobnosti naoružanja, iako postoje zabrinutosti zbog njegovih balističkih raketa dugog dometa.

Kako Rusi daljinskim putem mogu cunamijem da unište Ameriku, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Sve iranske rakete

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA