Najnovije

DALJE NEĆETE MOĆI: Američki potezi očajnika, sramni čin kojim blokiraju prolaz, zaprepastio je Ruse!

"Sjedinjene Države nisu dozvolile da transportni konvoji koji su otpremljeni da evakuišu izbeglice iz logora Rukban prođu kroz zonu Al-Tanf pod kontrolom američkih trupa", izjavio je general-pukovnik Sergej Solomatin, šef ruskog Centra za pomirenje sukobljenih strana u Siriji.

Evakuacija iz logora Rukban (Foto: Jutjub)

- Uprkos činjenici da su vlasti Sirijske Arapske Republike uspešno završile sve pripreme za evakuaciju izbeglica iz logora Rukban na mesta preratnog prebivališta, SAD su odbile zajednički zahtev ruske i sirijske međuresorne koordinacije da dopuste prelazak transportnih konvoja kroz zonu Al-Tanf – rekao je Solomatin.

U petak su autobusi poslati na kontrolni punkt Đleba kako bi evakuisali izbeglice iz logora Rukban u njihova stalna mesta prebivališta u naseljima Al Kalidija, Al-Amara, Palmira, Min, Al Karjatein i predgrađa Damaska, Homsa i Alepa.

Logor Rukban nalazi se u sigurnosnoj zoni Al-Tanf, gde se nalazi i američka vojna baza. Militanti iz naoružanih opozicionih grupa blokirali su pristup sigurnosnoj zoni.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (VHO), u logoru Rukban trenutno je smešteno oko 40.000 ljudi, uglavnom žena i dece. Nekoliko stanovnika je umrlo u logoru zbog teških uslova.

Rusi od Sirijaca napravili nemilosrdne zveri. Više o tome pročitajte OVDE

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Evakuacija stanovništva iz Rukban logora. 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA