Najnovije

KOMŠIJE DOBIJAJU AMERIČKI RAKETNI SISTEM THAAD! Ovo znači samo jedno - spremaju napad! (VIDEO)

THAAD je sistem protiv-balističke raketne odbrane koji presreće balističke rakete tokom njihovog kasnog leta ili završne faze leta unutar i izvan atmosfere Zemlje.

THAAD sistem (Foto: Jutjub)

Sjedinjene Države će ovog leta Rumuniji uručiti akumulatorsku bateriju protiv balističkih raketa (THAAD) za terminalnu visinu, u znak podrške NATO-u, navodi se u saopštenju Evropske komisije (EUKOM). Taj potez dolazi uprkos protivljenju Moskve.

- Na zahtev NATO-a, sekretar odbrane će ovog leta u Rumuniji rasporediti Terminal protivvazdušne odbrane na velikim visinama (THAAD) u znak podrške NATO odbrane od balističkih raketa - navodi se u saopštenju.

THAAD će ostati operativan u Rumuniji, pošto zemlja redovno ažurira i održava svoj sistem balističkih raketa Aegis na kopnu, rekao je EUKOM. U februaru prošle godine, direktor operacija protivraketne odbrane (MDA) izvestio je da je američko Ministarstvo odbrane zatražilo 1,8 milijardi dolara za 37 dodatnih raketnih odbrambenih sistema Aegis za Poljsku i Rumuniju. Budžetski zahtev Ministarstva odbrane za fiskalnu 2019. godinu dodeljuje 6 milijardi dolara za ključne sisteme protivraketne odbrane, uključujući 43 presretača Aegis i 82 Terminala protivvazdušne odbrane na velikim visinama (THAAD).

Indija kupuje ruske tenkove T-90! Rat sa Pakistanom samo što nije počeo?! Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

THAAD i S-400

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA