Najnovije

DAČIĆ PRIŠTINI: Odustanite od pisanja, odavno ste pročitani

Pisanjem pisama Veselji i njegovi partneri u Prištini još jednom su pokazali elementarnu političku i diplomatsku nepismenost. Traže da se osude navodni zločini Srbije u prošlosti, dok i dalje traje teror nad Srbima na KiM?! Naše sunarodnike hapse da bi im oteli imovinu, izbacuju ih sa ministarskih mesta zbog izgovorene istine, a taksama od 100 odsto na srpsku robu iznuruju ceo naš narod!

Dačić (Foto: Jutjub)

Tako šef diplomatije Ivica Dačić komentariše najnoviji potez Prištine, odnosno obraćanje šefa tamošnjeg parlamenta Kadrija Veseljija Kongresu SAD i najavu da će isto pismo poslati svim "prijateljskim zemljama", kao i Evropskom parlamentu. U dopisu, on SAD predlaže da usvajanjem rezolucije omoguće "formalno priznavanje istorijske nepravde" tako što bi osudili navodne zločine protiv čovečnosti na Kosovu tokom 1998. i 1999. godine.

Dačić navodi da Veselji to ne pominje, ali da se vidi jasan strah svih u Prištini zbog podizanja optužnica protiv terorista OVK. On ukazuje na još jedan propust šefa prištinskog parlamenta.

- Veselji ne pominje ni packe koju su im uputile baš neke od tih prijateljskih zemalja na koje se poziva, a zato što njihovim parama plaćaju lažne veterane. I to ovo jedno pismo ne može da zamaskira. Zato, Veselji i ostali, manite se pisanja jer su vas svi odavno pročitali. Ukinite takse, pa da probamo dijalogom da dođemo do rešenja - poručuje Dačić.

Najnovijim potezom Prištine ogorčeni su u Udruženju kidnapovanih i ubijenih Srba sa KiM.

- Malo je što je sud u Hagu ignorisao srpske žrtve na KiM, nego sada zločinac koji je na Interpolovoj poternici Kadri Veselji traži da se donese rezolucija o navodnim zločinima Srba. Strašno je što to radi zločinac, koji je osim Srba ubijao i svoje sunarodnike. Ali čitav svet zna da u novijoj istoriji ne postoji veći i teži zločin od trgovine organima Srba zatočenih u "Žutoj kući" i drugim logorima smrti. Prema našim saznanjima, oko 400 srpskih civila bilo je podvrgutno toj torturi i nastradalo u najtežim mukama - ukazuje Snežana Zdravković, iz ovog Udruženja.

Ona podseća i da su se prva kidnapovanja i ubistva Srba dogodila čak godinu pre početka ratnih dejstava, kada su članovi terorističke organizacije počeli da napadaju i ubijaju pripadnike regularne vojske i policije.

Sakupljeni dokazi

Prema pisanju prištinskih medija na albanskom jeziku, na osnovu dokaza koje ima Specijalni sud za ratne zločine pripadnika OVK, biće podignute i prve optužnice protiv predsednika privremenih institucija Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, i to za ubistva Albanaca posle ratnih sukoba na KiM 1999. godine. Na spisku su i Redžep Seljimi, Daut Haradinaj, Sami LJuštak, Azem Sulja…

Šiptarski teroristi napali Sirijusku armiju. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA