Najnovije

UDARNA VEST! NOVI NAPAD NA ŠRI LANCI! Tri eksplozije pogodile grad Kalmunai, vojska se sukobila sa džihadistima Islamske države!

Eksplozije su se desile samo nekoliko dana nakon masovnog terorističkog napada u Kolombu, ostavljajući 253 mrtvih i preko 500 povređenih. Kolombo je pokrenuo masovnu bezbednosnu operaciju nakon tragedije i uveo policijski čas i doveo dodatnih 1.000 vojnika u glavni grad.

Terorista sa rancem (punim eksplozivom) na leđima izvršio je jedan od prvih i najkrvavijih napada na Šri Lanci (Foto: Jutjub)

Prema izveštaju “Vesti 1”, pozivajući se na predstavnika vojske, dogodile su se još tri eksplozije u gradu Kalmunai u istočnoj Šri Lanki. Lokalni mediji izveštavaju, pozivajući se na policiju, da su se osumnjičeni razneli na početku velike pucnjave, kada su bezbednosne snage uključujući vojsku, pokušale da napadnu lokaciju za koju se veruje da je korišćena za proizvodnju samoubilačkih prsluka.

Osoblje obezbeđenja zaplenilo je odeću i zastave Islamske države, 150 štapića od gelignita, 100.000 gvozdenih kugli, dronovi i najmanje jedan samoubilački prsluk tokom napada u istom mestu.

Video iznad: Prvi talas terorističkih napada na crkve i hotele na Šri Lanci

Prema najnovijim informacijama, policija Šri Lanke je uhapsila preko 70 ljudi tokom masovnih operacija pretraživanja širom zemlje od 21. aprila, kada je ostrvsku naciju pogodilo šest eksplozija u crkvama i hotelima. Prema obaveštajnim podacima, pretnja terorističkim napadima nadvija se nad Šri Lankom.

Evakuisane stanice metroa u Londonu. Pogledajte OVDE šta je u pitanju.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA