Najnovije

ESKALACIJA AMERIČKIH GUBITAKA U AVGANISTANU: Poginula još dva specijalca

U Avganistanu su poginula dva pripadnika Vojske SAD. Ponovo su u akciji stradali pripadnici specijalnih jedinica, koji su učestvovali u operaciji protiv talibana u provinciji Kandahar.

Ilustracija (Foto: army.mil)

Prekjuče su u provinciji Kandahar poginula dva američka vojnika iz sastava specijalnih snaga. Incident se desio u vojnoj bazi Tanavači, koju inače kontrolišu lokalne snage Afganistanske Nacionalne Armije (ANA).

Naime, jedan od pripadnika ANA je iz čista mira otvorio vatru na grupu američkih komandosa, koji su boravili u bazi. Tom prilikom su poginula dva američka vojnika. U uzvratnoj paljbi napadač je takođe likvidiran. Kasnija istraga je utvrdila da se radi o ubačenom pripadniku grupe Taliban.

Treba napomenti, da su značajni gubici američke vojske i njenih saveznika u Avganistanu, posledica napada od strane vojnika ANA, koji su u međuvremenu zavrbovani/prešli na stranu talibanske gerile.

Od početka 2019. godine, pa do danas, poginulo je 14 američkih vojnika, od čega su većina veoma iskusni pripadnici specijalnih jedinica, koji su do sada učestvovali u velikom broju ratova. Poslednji slučaj pogibije američkog vojnika desio se 12.jula u provinciji Uruzgan.

Svi gledaju u Siriju i Venecuelu ali nuklearni rat između Rusije i SAD može izbiti na sasvim drugom mestu! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA