Najnovije

ISPALILI IZRAEL: Irak poslao jasnu poruku uz koga stoji! Oni su istorijska pozicija odbijanja izraelske okupacije arapske zemlje!

Irak je u subotu odbacio izraelsku okupaciju palestinskih teritorija i potvrdio svoju obavezu da neće uspostavljati odnose s Izraelom.

Arapski vojnici (Foto: jutjub)

"Potvrđujemo da je stav Iraka o palestinskom pitanju isti kao i naša principijelna i istorijska pozicija odbijanja izraelske okupacije arapske zemlje", navodi se u saopštenju iračkog Ministarstva spoljnih poslova.

"Mi ne uspostavljamo nikakve odnose sa okupacionom državom i obavezujemo se na princip bojkota, a ne da napuštamo odbacivanje svih oblika normalizacije sa ovim entitetom (Izrael)", dodaje se.

Izjava ministarstva stigla je kao odgovor na cirkulisani video snimak u kojem je Farid DŽasin, irački ambasador u Sjedinjenim Državama, rekao da "postoje objektivni razlozi koji bi mogli dovesti do razvoja odnosa između Iraka i Izraela."

Nakon izjave ambasadora, irački parlamentarni komitet za spoljne poslove pozvao je Ministarstvo spoljnih poslova da "osigura da izjave svojih zaposlenika i predstavnika u iračkim diplomatskim misijama budu u skladu sa spoljnom politikom vlade".

Kako je sirijska vojska izrokala džihadiste, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA