Najnovije

POKUŠAO JE DA UBIJE TITA 22 PUTA: Joška obelodanio skrivane podatke u programu uživo! Kako je Broz prevario smrt?! (VIDEO)

Jedna od najmisterioznijih stvari vezanih za odnos sovjetskog lidera Josifa Vasioronoviča Staljina i Josipa Broza Tita odnosi se na navodne pokušaje ubistva jugoslovenskog lidera od strane SSSR­a, a legende kažu da su izvedena čak 22 neuspela atentata, a fotografija je nastala nakon jednog od pokušaja.

Joška Broz (Foto: jutjub)

1949 godine je nastala fotografija, 22 pokušaja atentata su bila, jedan metak ga je promašio, a drugi metak ga je pogodio. Detalje ne znam. To su Rusi pokušavali. Staljin je poslao svoje lekare koji su pokušali da ih likvidiraju - kaže on.

- Oni lično nisu bili u posebnoj svađi, u ideološkoj, sve je bilo igranje sa živcima. Međusobno poštovanje, više privatno, nego državno - dodaje on.

Zabrana javnog isticanja i upotrebe crvene petokrake, što predlaže Pokret obnove Kraljevine Srbije, predstavljala bi kršenje prava na slobodno izražavanje, smatra Joška koji je prokomentarisao i ovu temu u emisiji "Dobro jutro Srbijo".

Bilo da je znamenje revolucije i slobode ili crvenog terora, diktature i jednoumlja, crvena zvezda petokraka ponovo je uspela da podeli naš narod. Ovaj simbol za manje od tri decenije prešao je put od državne zastave do ukidanja i uklanjanja iz gotovo svih javnih prostora u Srbiji.

Naime, ova debata je Srbiju digla na noge. Iako su crvenu zvezdu ili petokraku ranije nosili kao simbol komunističke ideologije nekada su na kapama nosili pripadnici crvene armije i jugoslovenski partizani, danas bi njeno korišćenje i isticanje moglo biti zabranjeno.

- Ne može da bude zabranjeno. U Strazburu je doneta odluka da su mnogi pokušali da zabarane petokraku, a nisu uspeli. Svi koji to hoće, žele da vrate Hitlera. Cilj svih rehabilitacija je rehabilitacija Hitlera. Svi oni rade na tome da se polako to.. fašizam nije nestao... glupostima pokušavaju da unište petokraku. Petokraka je crvena, to je hristova boja, boja krvi. Hristovo učenje i sve ostalo je preteča manifesta komunističke partije. O čemu dalje pričamo.. To su sitni politički pokušaji da dođu do javnosti - rekao je Joška.

Kako Amerikanci pokušavaju da nam preotmu Lepenski vir, saznajte OVDE.

Izvor: happytv. tv

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA