Najnovije

BEZ OVOGA NEĆE BITI MIRA U SIRIJI: Kurdi zahtevaju pregovore sa Asadovom vladom!

Sirijske demokratske snage (SDF) pozvale su sirijsku vladu da pregovara sa njima o mirovnom rešenju, objavila je u nedelju novinska agencija "Kurdistan 24".

Sirijske demokratske snage (Foto: jutjub)

Citirajući glavnog komandanta SDF-a Mazlum Abdija, “Kurdistan 24” izvestio je da je grupa koju podržava SAD bila otvorena za novu rundu pregovora sa sirijskom vladom, jer su prethodni razgovori završili bez rezolucija.

"Pozivamo Damask da pregovara sa predstavnicima samouprave i SDF-a i da prioritet postigne političko rešenje, priznajući samoupravu i prava kurdskog naroda u Siriji", rekao je komandant SDF-a.

Prema “Kurdistanu 24”, komandant SDF-a rekao je da će razgovori biti o izgradnji nove i slobodne Sirije.

"Ovde smo da postavimo temelje za našu vojnu akciju za zaštitu naših područja u narednom post-islamskoj državi i za širenje sigurnosti i stabilnosti u našem regionu i širom Sirije."

Zapovednik SDF-a takođe se dotakao pitanja Afrina, kojeg trenutno zauzimaju turska vojska i njihove savezničke pobunjeničke frakcije.

“Potvrđujemo da je Afrin važan korak za uspeh mirovnog procesa između nas i Turske”, rekao je komandant. “Povratak Afrina njegovim ljudima jedna je od naših glavnih tačaka. Bez toga u Siriji neće biti mira.”

Šta stručnjaci kažu o najboljem mitraljezu na svetu ruske proizvodnje, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA