Najnovije

BRUTALNO SATIRANJE NEPRIJATELJA: Ruska i sirijska avijacija pogodile važan turski položaj u Hami! Kamen na kamenu nije ostao! (VIDEO)

Ruske i sirijske vazduhoplovne snage izvršile su u sredu više od 15 vazdušnih napada nad regionima Hama i Idlib, pogodivši nekoliko lokacija koje pripadaju džihadističkim pobunjenicima Hadžat Tahrir Al Šam-u i Nacionalnooslobodilačkoj armiji koju podržava Turska.

Napad iz aviona (Foto: Jutjub)

Prema vojnom izvoru u pokrajini Hama, u jednom je trenutku ruski ili sirijski avion pogodio tursko osmatračko mesto u gradu Šir Mager.

Izvor je rekao da je vazdušni napad udario samo u zidove osmatračnice, ali da je to bilo dovoljno da podigne nivo bezbednosti turske vojske u oblasti Šir Mager u pokrajini Hama.

U udaru niko nije ranjen ni ubijen; međutim, ruske oružane snage će verovatno dobiti žalbu svojih turskih partnera nakon što su oborili zidove.

Ovaj poslednji napad dolazi samo nedelju dana nakon što su sirijske vazduhoplovne snage umalo pogodile turski vojni konvoj koji je putovao ka selu Kan Šejkun u južnom Idlibu.

Turska je upozorila sirijsku vladu da cilja svoje snage u Siriji; međutim, Damask je istovremeno zahtevao od Ankare da ukloni svoje trupe iz Sirije, jer to predstavlja kršenje njihovog suvereniteta.

Rusi i Sirijci sve kontrolišu! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA