Najnovije

PROVELI SE KAO KAO BOSI PO TRNJU: Libanska vojska pucala na izraelske dronove!

Livanska vojska otvorila je vatru na bespilotne letelice na jugu zemlje na granici sa Izraelom, objavili su lokalni mediji.

Izraelski dron (Foto: Jutjub)

Incident se dogodio u selu Adejsi blizu Marjajuna, a nedaleko od granice sa Izraelom. Libanska vojska je objavila da je primorala dva drona da se vrati u Izrael. Liban tvrdi da se radi o bespilotnim letelicama, koje pripadaju Izraelu. Libanska vojska je bila primorana da odgovori vatrom, pošto je povređen vazdušni prostor ove zemlje.

Jedan od portparola izraelske vojske je kratko izjavio da oni “proveravaju izveštaje sa terena”.

Lokalni medoiji navode da je libanska vojska dobila naređenje da puca na sve letelice koje se nađu u vazdušnom prostoru zemlje, nakon napada izraelskih dronova u južnom predgrađu Bejruta i u dolini Beka.

Liban je ranije saopštio da su u noći između subote i nedelje izraelski dronovi napali južno predgrađe Bejruta i to u blizini sedišta Hezbolaha. Tom prilikom ranjene su tri osobe, a napravljena je velika materijalna šteta.

Generalni sekretar Hezbolaha Hasan Nasrula obećao je da će odgovoriti na agresivna dejstva Izraela.

U noći između nedelje i ponedeljka libanski mediji su saopštili da su izraelske bespilotne letelice gađale pozicije Narodnog fronta za oslobođenje Palestine u Libanu, nedaleko od granice sa Sirijom.

Liban je više puta upozoravao na izraelske akcije protiv Hezbolaha tvrdeći da oni krše suverenitet zemlje i Rezoluciju 1701 Saveta bezbednosti UN. Izrael sa druge strane smatra da je Hezbolah jedan od njegovih glavnih protivnika u regionu.

Pročitajte OVDE o drami na nebu iznad Sirije.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA