Najnovije

STAMATOVIĆ OLADIO ČANKA: Da izmerimo jesu li građani za NATO okupaciju ili za Rusiju!

“Nije veleizdajnik Milan Stamatović koji ne traži da se Kosovo i Metohija za trajno pokloni, već samo privremeno ustupi, Rusiji i na taj način otuda otera NATO okupator, već su veleizdajnici ovi iz antisrpskog, pronatovskog fronta koji se, nažalost, delom infiltrirao i u vlast ove države, a koji su pozdravili i pozdravljaju i NATO agresiju 1999. godine, ali i potonju nasilnu okupaciju južne srpske pokrajine i pokušaj trajnog otimanja Srbiji 17 odsto njene teritorije”, saopštila je Zdrava Srbija (ZS).

Milan Stamatović (Foto: Jutjub)

Ova stranka se oglasila povodom zahteva Nenada Čanka i dela NATO lobista u Srbiji da državni tužilac reaguje na predlog Milana Stamatovića da Srbija, radi okončanja NATO okupacije KiM, međudržavnim ugovorom, privremeno, ovaj deo svoje suverene teritorije ustupi na upravljanje Ruskoj Federaciji.

“Upravo Stamatović, godinama, podseća da nema nijedne nezavisne i suverene zemlje u svetu koja je dobrovoljno pristala na okupaciju i otuđenje i pedlja svoje teritorije, pa ne sme da učini ni vojno-neutralna Republika Srbija, ali dok god u našoj državi deluje peta kolona; koja krivca za sva zla ovog sveta bude tražila isključivo u srpskom narodu, a borbu za očuvanje suvereniteta Srbije bude nazivala mitomanijom, nacionalizmom i nebeskom državom, dotle građanima Srbije nema napretka”, navodi Zdrava Srbija.

“Kažete da je ustupanje dela suverene teritorije zabranjeno Ustavom Srbije i da predstavlja krivično delo, pa je red da pitamo komandanta NATO fronta u Srbiji Nenada Čanka i njegove, otkud to da su se baš sad setili Ustava, kada pozivamo u pomoć one koji jedini hoće i mogu da nam pomognu u vezi sa Kosovom, a 13 godina se sprdaju sa Koštuničinim Ustavom koji je zacementirao status KiM u Srbiji, a 20 godina ćute na nasilno instaliranje američke NATO baze u nemanjićkom Uroševcu”, podseća ZS.

Ova stranka napominje da su i ranije, u ne tako davnoj istoriji, postojali međudržavni dogovori koji su omogućavali privremeno preuzimanje teritorija druge države. Neki od primera su uspostavljanje austrougarske uprave nad Bosnom i Hercegovinom, 1876. godine, iako je ona zvanično bila deo Osmanlijskog Carstva, potpisivanje ugovora 1898. godine između Kine i Britanije, kojim je Hong Kong kao deo kineske teritorije iznajmljen britanskim vlastima na 99 godina, ili slučaj iz 1867. godine, kada je Rusija prodala deo svojih dalekoistočnih teritorija, tačnije Aljasku, Sjedinjenim Američkim Državama.

“Zdrava Srbija nema ništa protiv da se organizuje i eventualni referendum sa ovakvim pitanjem, pa da zaista izmerimo da li su građani Srbije u velikoj većini za ovo rešenje ili politiku NATO komandanta Čanka i njegovih sledbenika iz vlasti i opozicije”, navela je Zdrava Srbija.

Pročitajte OVDE šta je Milan Stamatović predložio za očuvanje južne srpske pokrajine.

Izvor: In4s

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA