Najnovije

HEZBOLAH OTKRIO SVOJU TAJNU: Pokazali su Izraelu čime raspolažu i 3 ključne stvari zbog koje su pobedili u prošlom ratu! (VIDEO)

Hezbolah je svetu pokazao da raspolaže sa raketom "specijalizovanom za uništavanje vojnih brodova svih vrsta i uništavanje svih koji su na brodu." Prema izraelskim medijima projektil je isti kao onaj koji je pogodio ratnu korvetu "INS Hanit" tokom Drugog libanskog rata 2006. godine, usmrtivši 4 vojnika.

Zapovednik mornarice Hezbolaha Hadž DŽalal rekao je da je raketa lansirana iz bejrutskog predgrađa Ouzai nakon što je "cionistički neprijatelj eskalirao svoje napade na različita libanska područja."

Dodajući da je vođstvo grupe odložilo operaciju nekoliko sati, DŽalal je rekao da je ta grupa „mogla da udari izraelski ratni brod SAAR-5 u ratu 2006. godine pre nego što je ušao u međunarodne vode Libana“.

U isto vreme objavljen je i drugi dokumentarni film:

Video je uključio razloge zbog kojih je Liban „uspeo da pobedi 2006. godine protiv Izraela“.

To je navodno bilo posledica 3 iznenađenja:

Prvo iznenađenje bila je protivbrodska raketa lansirana na “INS Hanit”. 

Drugo iznenađenje su rakete zemlja-zemlja koje su lansirali borci Hezbolaha i stigli do izraelskog grada Haife.

Treće iznenađenje bile su protivtenkovske rakete koje je Hezbolah ispalio na izraelske tenkove Merkava. Danima ranije, generalni sekretar Hezbolaha Sajid Hasan Nasralah rekao je da pokret više ne primećuje "crvene linije" kao odgovor na Izrael nakon upada drona u Liban, 25. avgusta, grupa je odvratila.

"Pravo Libanaca je da brane svoju zemlju i suverenitet i neće biti crvenih linija", rekao je.

"Uprkos svim pretnjama i zastrašivanju, danas potvrđujemo ravnotežu snaga i jačamo snage koje štite našu zemlju", rekao je Nasralah.

Treba napomenuti da slika rakete i pretnje nastaje usred eskalacije na Bliskom Istoku, kada su napadnuta naftna polja Saudijske Arabije, a američki predsednik Donald Tramp kaže da je SAD spreman da napadne koga god Saudijsak Arabija odredi kao krivca.

Nadalje, to dolazi malo pre vanrednih opštih izbora u Izraelu. Premijeru Benjaminu Netanjahu potrebna je „pobeda“ da bi dokazao svoju vrednost izraelskim biračima, čije je verovanje u njegova velika obećanja o aneksiji još većih teritorija upitno.

Nemci podeljenog mišljenja u vezi sa naoružavanjem Saudijske Arabije, više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA