Najnovije

ON POMAŽE ŠIPTARIMA U AMERICI: Glavni lobista lažne države, u SAD vuče konce zla i bori za "veliku Albaniju" (FOTO)

Iza performansa Atifete Jahjage u američkom kongresu, tokom kojeg je tvrdila da su Srbi tokom rata silovali 20.000 mladih Albanki, stoji odbornik u NJujorku "alfa i omega" albanskog lobija u Americi Mark Đonaj (51). Ovaj Albanac, inače rođen u Bronksu, baš kao i najveći šiptarski lobista - kongresmen Eliot Engel, važi za najmoćnijeg Albanca u SAD i otvoreno se zalaže za ujedinjenje Albanije i Kosova, čije zastave drži čak i u svojoj kancelariji u NJujorku.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

- Mark Đonaj je kućni prijatelj Eliota Engela i preko njega je u američkom kongresu progurao lažnu priču o 20.000 silovanih Albanki, na osnovu koje sad pokušavaju da zacementiraju stav o Srbima kao najvećim ratnim zločincima u Evropi. Stalno je na ručkovima sa američkim demokratama i troši na hiljade dolara svaki dan za organizaciju tih druženja - otkriva izvor.

Dodaje da se u Americi nijedan posao ne završava ako se poštuje protokol, već mora "bočnim vezama", što su Albanci na vreme shvatili.

(Ne) bira društvo

Prema pisanju američkih medija, Đonaj se svojevremeno dovodio i u vezu sa trgovinom oružjem i opasnim albanskim mafijaškim porodicama. Poznato je i da se otvoreno zalagao za oslobađanje Ramuša Haradinaja kada je po poternici Srbije za ratne zločine uhapšen u Francuskoj.

- Tada je Đonaj organizovao albanske demonstracije, ali i prikupljao novčanu pomoć za odbranu Ramuša Haradinaja. Svoju privrženost ideji "velike Albanije" dokazuje na svakom koraku pokazivanjem dvoglavog orla, simbola "velike Albanije", a borce terorističkog OVK hvali na sav glas - dodaju sagovornici upućeni u detalje.

Nafilovana biografija

Međutim, u njegovoj zvaničnoj biografiji na sajtu kancelarije NJujorka piše da je Đonaj sin marljivih albanskih imigranata, roditelja članova sindikata, te da je diplomirao na prestižnom Univerzitetu "Sent DŽon" u NJujorku.

NJegova motivacija dolazi iz teškoća koje je njegova porodica prevazišla i mogućnosti koje je ova velika zemlja pružila njemu i njegovoj porodici. Đonaj je bio prvi Albanac-Amerikanac izabran u NJujorku. Izabran je u Skupštinu grada NJujorka 2017. godine, prethodno je obavljao funkciju člana Državne skupštine NJujorka u 80. okrugu od 2012. do 2017. godine. Pre toga, Đonaj je bio komesar za Bronks zadužen za saobraćaj - stoji u njegovoj zvaničnoj biografiji.

Mark Đonaj

-Ima 51 godinu

-Oženjen medicinskom sestrom, ima dva sina, Nikolasa i DŽozefa

-Pokrenuo inicijativu "Đonaj CARES" (zajednica, odgovornost, ohrabrenje, usluga), koja promoviše učešće zajednice u poboljšanju susedstva, kvaliteta života i svetliju budućnost

-Ne ide nigde gde nisu postavljene albanska ili zastava tzv. države Kosovo, koje drži čak i u svojoj kancelariji

-Tvrdi da su Albanci u većoj identitetskoj krizi nego u vreme Jugoslavije i postoji rizik od njihovog nestanka na tim prostorima

-Poručuje da je na delu egzodus Albanaca, a da se nad Albancima sprovodi ekonomski pritisak, zbog kojeg sve češće napuštaju domove i odlaze u inostranstvo

-Svojevremeno se dovodio i u vezu sa trgovinom oružja i sa opasnim albanskim mafijaškim porodicama.

Činjenice

-Zagovornik bombardovanja

-Engel od 1989. u američkom kongresu

-Zalagao se za NATO agresiju protiv SRJ

-Značajno pomogao da se formira tzv. vojska Kosova

-Veliku ulogu odigrao u povlačenju poternice za Ramušem Haradinajem

-Zahtevao da se Srbija izbaci iz Partnerstva za mir.

Vulin kaže da su Šiptari na sve spremni! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA