Najnovije

Peking zaustavlja unutar-provincijski autobski saobraćaj da spreči širenje virusa

Da bi suzbili širenje novog koronavirusa, sav unutar-provincijske autobuske linije u Pekingu će biti suspendovane od nedelje, lokalne vlasti su saopštile danas. Vreme kada će transportne usluge biti obnovljene je neizvesno.

Medicinski radnici u Hubei provinciji (Foto: Xinhua/Xiong Qi)

Dodatno, u prestonici je pokrenuta kontrola temperature putnika na 55 metro stanica, uključujući železnička stajalištan na Međunarodnom aerodromu u Pekingu. Putnici sa visokom telesnom temperaturom će biti upućeni u bolnicu. Pekinške autobuski i metro prevoz je pojačao čišćenje i dezinfekciju. Naloženio je da svaka kompozicija vozova bude dezinfikovana svakog dana. Ulazi i izlazi, liftovi, smouslužni aparati, toaleti i drugi javni prostori u metro stanicama dezinfikuju se tri puta dnevno.

Ukupno 1287 potvrđenih slučajeva novog koronavirusa prijavljeno je u zemlji do kraja petka, prema Nacionalnoj Zdravstvenoj Komisiji.

Virus je do sada izazvao 41 smrt, uključujući 39 u Hubei provinciji, jednu u severu Kine u Hubei provinciji, jedna na severoistoku kine u Sjeilongiđang provinciji. Ukupno je prijavljeno 1 965 potencijalnih slučajeva obolelih od virusa.

O suludom planu Mila Đukanovića čitajte OVDE.

Izvor: Xinhua

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA