Najnovije

"Vučić odgovoran za skrivanje podataka o broju umrlih od korone"

Udružena opozicija Srbije (UOPS) ocenjuje da su prethodni lažni izbori ugrozili zdravlje ljudi, povodom iznetog priznanja epidemiologa Predraga Kona, člana Kriznog štaba, da su podaci o broju umrlih bili netačni i da je od sredine juna bilo "do tri puta više umrlih" od korona virusa u odnosu na ono što je zvanično saopštavano.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

- Ovim su potvrđene tvrdnje opozicionih stranaka koje su bojkotovale lažne izbore o sumnji u zvanične podatke o epidemiji i rizicima po zdravlje nacije, koje su prezentovane pre njihovog održavanja. Lažni izbori su bili ujedno i zločin protiv nacije, pa naknadna "objašnjenja" Zlatibora Lončara i drugih iz aktuelnog režima su samo pokušaj njegovog umanjenja i prikrivanja - navedeno je u saopštenju.

Priznanje epidemiologa Predraga Kona, ističe se u saopštenju, daje odgovor zašto je Srbija za gotovo ceo svet rizična zemlja i zašto naši građani ne mogu da putuju u većinu zapadnih zemalja, a odgovor je - oni ne veruju podacima režima u Srbiji.

- Ali ključno je da je ovo dokaz da su režimu Aleksandra Vučića nebitni zdravlje i životi građana i da mu je vlast jedino što ga interesuje. Iz priznanja Predraga Kona jasno je da je režim Aleksandra Vučića svesno lažirao podatke pred i nakon lažnih izbora. Time je ugrozio živote mnogih i ugrozio zdravlje nacije. Krijući podatke i nakon lažnih izbora pokušali su da prikriju i posledice friziranja podataka, odnosno broj obolelih i umrlih - navodi Udružena opozicija Srbije.

- Te posledice su značajnim delom uzrokovane prikrivanjem podataka u vremenu pre njihovog održavanja 21. juna. Za sve ove radnje, osim priznanja Kriznog štaba, odnosno svedočenja neposrednog aktera, postoje i dokumenti koje je već izneo BIRN. Zbog svega toga, tužilaštvo ima sve uslove za pokretanje krivičnog postupka protiv državnog vrha, na čelu sa Aleksandrom Vučićem - zaključuje se u saopštenju.

Kako će izgledati nova Vlada Srbije saznajte OVDE.

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA