Najnovije

KLANICA U KARABAHU I KRVAVI DONBAS: Najbolji spomenici Gorbačovu (VIDEO)

Novinad i deputat Gradske dume Moskve, Andrej Medvedev, komentarisao je podizanje spomenika poslednjem predsedniku SSSR Mihailu Gorbačovu u nemačkom gradu Desau-Roslau.

Gorbačov u DDR (Foto: Pixabay)

„Spomenik Mihailu Sergejeviču Gorbačovu podignut je u Nemačkoj. Šta mogu da kažem?'’, zapitao se Medvedev.

„Dragi nemački prijatelji! Nije vredelo trošiti toliko ili tako malo novca. Krvava klanica u Karabahu već je divan spomenik Mihailu Sergejeviču. Kao i krvlju zaliveni Donbas. A takođe i Fergana. I građanski rat u Tadžikistanu, gde je bila takva noćna mora da su ljudi pobegli u Avganistan. Vidite, do Avganistana, iz rata, jer postoji i nešto malo bolje?'’, dodao je on.

„Ako, dragi nemački prijatelji, posvetite više pažnje, videćete stotine spomenika Gorbačovu. Vidimo ih ovde. Stoga mu ne postavljamo spomenik u bronzi. A takođe i zato što je pola države (toliko sam precizan) njega vrednuje manje od bronze koja će se koristiti za livenje figure.

Mogu i bez spomenika. Jer se sećam kako su moj deda i baka izgubili sve što su im spasili pola života u jednom danu tokom Pavlovske reforme. I sećam se kako su se školski drugovi mog oca međusobno ubijali u ratu u Abhaziji “ poručio je Medvedev.

Šta je stiglo iz Moskve u Jermeniju, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA