Najnovije

PROTIV RUSA ŽELE DA IZBEGNU SRAMOTU KOJA ĆE IH VEČNO PROGONITI! Srbija je prvi meč odigrala 2006. i od tada se ovakva bruka nije dogodila

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" igra poslednju utakmicu u 2020. godini, a rival je Rusija u završnom kolu Lige nacija.

Reprezentacija Srbije (Foto: FSS)

Srbija se nalazi na ivici provalije, jednom nogom je već ispala iz B lige u C Ligu nacija, a čudesni opstanak može da se dogodi samo u slučaju pobede nad Rusima i poraza Turske u Mađarskoj.

"Orlovi" će protiv Rusa tako pokušati da ostvare i prvu pobedu u Ligi nacija, a isto tako i prvi trijumf u 2020. godini. Jesu izabranici LJubiše Tumbakovića savladali Norvešku u polufinalu baraža za plasman na Evorpsko prvenstvo, ali tek posle produžetaka, pa se i taj meč vodi kao nerešen posle regularnih 90 minuta.

Zbog pandemije koronavirusa prve reprezentativne utakmice igrane su tek u septembru ove godine, ali je Srbija za to kratko vreme uspela da ih odigra sedam i da ostvari pet remija i dve pobede, a šansu za prvi i jedini trijumf imaće večeras.

Inače, Srbija je prvu utakmicu pod sadašnjim imenom, grbom, bojama i himnom odigrala 2006. godine protiv Češke (pobeda 3:1) i od tada nijednu kalendarsku godinu "orlovi" nisu završili bez pobede. Međutim, za sve postoji prvi put…

Srbija u 2020. godini

Rusija - Srbija 3:1

Srbija - Turska 0:0

Norveška - Srbija 1:2* (1:1 posle 90 minuta)

Srbija - Mađarska 0:1

Turska - Srbija 2:2

Srbija - Škotska 1:1 (4:5 penali)

Mađarska - Srbija 1:1.

Zašto je Šavija prekinuo meč pročitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA