Najnovije

ERA LUNARNIH RATOVA: Bitke u kosmosu uskoro počinju

Apetit Sjedinjenih Država za svemirom plaši vojne stručnjake. S obzirom na brzi razvoj nauke i tehnologije, već sadašnja generacija zemljana može doživeti stvarne ratove na Mesecu, rekao je zaslužni novinar Rusije, penzionisani pukovnik Viktor Baranec.

Zemlja i Mesec (Foto: Pixabay)

Nije tajna da Sjedinjene Države i druge svemirske sile smišljaju planove za stvaranje određenih „zona bezbednosti“ na prirodnom satelitu Zemlje i drugih svemirskih tela. To stvara pretnju slobodnom pristupu svemiru. Vašington tamo sve više gura svoje nacionalne interese. Stručnjak je podsetio da će američki Kongres uskoro doneti zakon koji će omogućiti Sjedinjenim Državama da stvarno privatizuju svemir.

„Vašington je želeo da dobije pravo prvenstva i dominacije u bliskom svemirskom prostoru, kao i sposobnost da odluči kojim će zemljama biti dozvoljen pristup do kojih nebeskih tela, u kojim orbitama će leteti njihovi sateliti, i tako dalje. Ali razboritost većine američkih parlamentaraca je prevladala, a ovaj zabludni projekat je i dalje zabludni projekat “, objasnio je on.

Međutim, SAD nastavljaju da rade na vrsti kolektivnog ugovora koji će omogućiti nekoliko zemalja da se pridruže naporima u istraživanju svemira.

„Samo dve države nisu pozvane: Rusija i Kina! Zašto je takva saradnja opasna? Priroda SAD je takva da će čak i mirno istraživanje svemira u toj zemlji na kraju dovesti do njegove militarizacije. Već se bavi stvaranjem vojnih svemirskih platformi i borbenom astronautikom! " - primetio je Baranec

Može se zamisliti šta će se dogoditi ako Vašington ipak proglasi svoja prava, na primer, na Mesec. Moskva i Peking se sa ovim definitivno neće složiti.

„Kuda ovo vodi? Potpuno priznajem da ćemo vi i ja živeti ne samo u eri svemira, već čak i u lunarnim ratovima! ", smatra vojni stručnjak.

S tim u vezi, vredi napomenuti značajne uspehe Kine u istraživanju svemira. Peking razvija programe, od kojih su neki superiorniji od ruskih.

„I ne treba da se ljutimo, već čestitamo našim kineskim drugovima! Oni će biti naši glavni saveznici u borbi protiv Sjedinjenih Država u svemiru “, kaže Barenec.

Američki predsednik Donald Tramp je 29. avgusta 2019. zvanično objavio osnivanje svemirske komande te zemlje. Istovremeno, američki lider je svemir nazvao „sledećim područjem vojnih operacija“.

U aprilu je Rusija testirala anti-satelitsku raketu sa direktnim presretanjem. U SAD se ova činjenica tretirala kao stvarna pretnja.

.

Kako su ruski piloti rasturili novu armiju džihadista, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA