Najnovije

DRAMATIČAN SNIMAK! Jermeni obaraju azerbejdžanski helikopter! (VIDEO)

Novi video koji je proteklih nedelja podeljen na društvenim mrežama prikazuje trenutak kada su jermenske snage oborile azerbejdžanski vojni helikopter iznad regije Karabah.

Helikopter. (Foto: pixabay. com)

Na kratkom video snimku može se videti azerbejdžanski helikopter Mi-17 kako tokom jednomesečnog sukoba leti nad nepoznatim delom regije Karabah, pre nego što ga je pogodila jermenska PVO.

Pred kraj video snimka vidi se azerbejdžanski pilot helikoptera Mi-17 kako iskače iz helikoptera, a nos letelice pada prema zemlji.

Kao što je gore istaknuto, datum video snimka nije poznat; međutim, s obzirom na činjenicu da se većina neprijateljstava u Karabahu odvijala između 27. septembra i 9. novembra, verovatno je da je datum bio negde između tog vremenskog okvira.

Karabaški sukob je zaključen 9. novembra nakon što su azerbejdžanski predsednik Ilham Alijev i jermenski premijer Nikol Pašinjan postigli mirovni sporazum u Moskvi.

U mirovnom sporazumu posredovao je ruski predsednik Vladimir Putin nakon što je Azerbejdžan slučajno oborio rusku letelicu na jermenskoj teritoriji. Azerbejdžan se tada izvinio zbog obaranja ruske letelice i ponudio da plati naknadu za gubitak.

Bregzit se zakuvava, razvod Brisela i Londona prelazi u pretnje! Više o tome OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA