Najnovije

GENERAL MILORAD STUPAR: Boris Tadić je više ubio vojsku nego NATO (VIDEO)

Ukinuti su slavni bataljoni, poput 72., 63., 549., 125. ,252., i postali bezimeni. Ukinuta im je tradicija, zabranjena priča o Košarama, Paštriku, uvedena je politika i partijska pripadnost i podobnost u vojsku koja mora isključivo da bude nacionalna sa glavnim zadatkom da brani svoj narod“, gorljivo veli general Stupar, dodajući, da je Boris Tadić na mesta penzionisanih vrsnih oficira doveo poslušnike koji nisu videli rat

General Stupar (Foto: jutjub)

„Od 400 bataljona, ostavio je samo 100, od 1025 tenkova, ostavio je 239, ostale je istopio u železari u Smederevu, uništena je i BK municija koja je izuzetno skupa, uništio je ljude koji su rukovodili tenkovima. Ukinuo je 1000 pontonskih jedinica i rasprodao oko 1000 čamaca, pa u vreme poplava nismo imali čime da priđemo Savi. I najstrašnije, penzionisao je 2300 majora, potpukovnika koji su izneli otpor NATO i koji su trebali da reformišu vojsku Srbije, ogorčeno je u „Srpskom svijetu“ rekao prvi komandant 72. brigade za specijalne operacije, general Milorad Stupar, sada vojni veteran.

Ukinuti su slavni bataljoni, poput 72., 63., 549., 125. ,252., i postali bezimeni. Ukinuta im je tradicija, zabranjena priča o Košarama, Paštriku, uvedena je politika i partijska pripadnost i podobnost u vojsku koja mora isključivo da bude nacionalna sa glavnim zadatkom da brani svoj narod“, gorljivo veli general Stupar, dodajući, da je Boris Tadić na mesta penzionisanih vrsnih oficira doveo poslušnike koji nisu videli rat.

Šteta koja je napravljena tada još se ispravlja, smatra gost „Srpskog svijeta“, dodajući da se vraća dostojanstvo vojniku i borcu, a da je najveći problem vojske Srbije činjenica da je čine trećepozivci, te da mora da se vrati služenje vojnog roka, jer tako nešto imaju sve zemlje u svetu, pa i neutralna Švajcarska, recimo.

„Status i položaj vojske su nedeljivo vezani za jačanje privrede, pa u tom kontekstu je značajno obnavljanje namenske industrije, koja je skoro uništena rasturanjem Vojno-tehničkog instituta i odlaskom 56 inženjera i u jednom danu – 17 doktora nauka koji su svi otišli u Kanadu“, naglašava general Stupar.

Status veterana, kaže on, konačno će biti regulisan Zakonom koji stupa na snagu 1. januara 2021. godine.

„Svi veterani će dobiti legitimaciju, a pre toga tačno i precizno će morati da dokažu gde su se i u kojoj jedinici borili. U Srbiji, u ovom renutku, ima oko 600 raznih udruženja veterana sa oko 300.000 do 350.000 boraca i sve ih je manje“, kaže general Stupar koji se nalazi na čelu Saveza udruženja boraca Srbije.

Negujući kulturu sećanja, svakog 27. decembra veterani 72. brigade za specijalne operacije, pomenima u crkvama diljem sveta gde ima pripadnika 72. Specijalne i komemoracijom u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu, gde je stacionirana 72. specijalna, održava se komemoracija u znak sećanja i poštovanja prema 24 poginulih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije poginulih u ratovima 90. ih i u odbrani od NATO agresije pod motom „Da se ne zaboravi“, o čemu je govorio veteran Dragomir Bilić.

O načinu obeležavanja 27. decembra imali smo uključenja Zlatka Šarčevića iz Toronta i Marijana Pavlovića iz Beča.

Ovo je delić frapantnih podataka koji su mogli da se čuju u „Srpskom svijetu“ o golgoti kroz koju je prolazila Vojska Srbije posle urušavanja koje je preživela.

O pobuni migranata i kako je radnica sekretarijata zbog toga završila u bolnici možete pročitati OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA