Najnovije

SIRIJSKE SNAGE SPREMILE TEŠKO NAORUŽANJE: Kurdi u pripravnosti, sve miriše na novu tursku ofanzivu! (VIDEO)

Sirijska arapska vojska (SAA) rasporedila je teško oružje u blizini grada Manbidž u severnom delu Alepa.

Sirijska vojska. (Foto: Jutjub)

Sirijska opservatorija za ljudska prava (SHOR) objavila je 25. decembra video snimak koji prikazuje haubice i višecevne raketne bacače vojske raspoređene na utvrđenim položajima u Manbidžu. Nadzorna grupa sa sedištem u Londonu rekla je da SAA takođe gradi nova utvrđenja.

Drugi video snimak koji je objavio SHOR prikazuje veliku bazu ruske vojne policije koja se takođe nalazi u blizini grada Manbidža. Tamo nisu primećene nikakve neobične aktivnosti.

Grad Manbidž, koji se nalazi duž linije fronta sa oblastima koje su okupirali Turci u severnom Alepu, pod kontrolom je Sirijskih demokratskih snaga (SDF).

Nekoliko jedinica SAA i ruske vojne policije raspoređeno je 2018. godine u okolini grada kako bi odvratilo turske snage, koje su se spremale da izvrše veliki napad na njega.

Lokalni ogranak SDF-a, Vojno veće Manbidža, uživa odlične odnose sa SAA. U protekle dve godine, dve snage su se u nekoliko navrata borile jedna uz drugu, odbijajući brojne male napade i sprečavajući mnoge infiltracije militanata uz podršku Turske.

Raspoređivanje teškog naoružanja oko Manbidža možda je znak približavanja turskog napada na grad. Ranije ovog meseca, turske snage izvršile su neuspeli napad na položaje SDF-a u gradu Ajn Isa na severu Rake. Manbidž bi mogao da im bude sledeća meta.

Mandić najavio ozbiljno uslovljavanje Krivokapićeve vlade! Više o tome OVDE.

Izvor: South Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA