Najnovije

BORBA TEK PREDSTOJI: Hezbolah će se osvetiti zbog eksplozije u Bejrutu!

Hezbolah je objavio u petak da će tužiti brojne entitete koji su ga optužili da stoji iza eksplozije u luci u Bejrutu, koja je početkom avgusta ubila preko 200 ljudi i ranila hiljade.

Hezbolah. (Foto: Jutjub)

Pravni zastupnik Hezbolaha, libanski novinar po imenu Ibrahim Mosavi, rekao je da su optužbe protiv Hezbolaha koje je izneo bivši poslanik Fares Soaid obmanjujuće.

- Kada je američka administracija usredsređena na ugnjetavanje Hezbolaha i na pritisak na druge vlade da ga proglase terorističkom organizacijom, videćete da im u tome pomažu unutrašnji i spoljni entiteti - izjavio je Mosavi i ujedno najavio da će Hezbolah tužiti one koji su tu organizaciju okrivili za eksploziju u Bejrutu.

Nakon što se prašina od razorne eksplozije slegla, otkriveno je da je amonijum nitrat, bela hemijska supstanca koja se koristi kao đubrivo, kao i za pravljenje bombi, neprimereno uskladišten u skladištu u luci Bejrut.

I dok su mnogi politički protivnici Hezbolaha krivili Hezbolah za skladištenje opasnih hemikalija, Hezbolah je odbacio sve optužbe.

Do sada nisu pronađeni dokazi koji bi mogli jasno povezati Hezbolah sa eksplozijom.

Libanska zvanična istraga još uvek nije pružila nikakva objašnjenja, a mnoge libanske porodice nastradalih zahtevaju pokretanje međunarodne istrage.

Zaoštrava se situacija u Donbasu! Više o tome OVDE.

Izvor: The Jerusalem Post

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA