Najnovije

SRAMOTNA IZJAVA SVEŠTENIKA "Abortus je gori od pedofilije, pedofilija ne ubija nikoga"

Katolički sveštenik sa Round Ajlenda izazvao je bes javnosti nakon što je prošle nedelje zabranio političarima koji podržavaju pravo na pobačaj da se pričeste u njegovoj parohiji. I ne samo to, nego je branio pedofiliju.

Dete (Foto: Jutjub)

Ričard Bući podelio je župljanima letak s imenima 44 zvaničnika koji su glasali za Zakon o pravu na abortus. U letku stoji kako će tim osobama biti zabranjeno i da budu kumovi na svadbama ili krštenjima.

- Pobačaj je gori od pedofilije. Pedofilija ne ubija nikoga, a pobačaj ubija - rekao je u razgovoru za WJAR, dodajući da je "više dece ubijeno pobačajem nego što ih je bilo žrtva pedofilije".

Naveo je i da ljudi ne bi trebalo da budu iznenađeni onime što priča jer se pozvao na katehizam katoličke crkve, prenosi "Index".

- Nerođeno dete je osoba i ima prava kao svaka osoba - dodao je.

NJegov intervju izazvao je bes javnosti.

- Apsurdno je govoriti da pedofilija nikoga ne ubija. Očito je da ovaj sveštenik ne razume šta govori. Pedofili žrtvama otimaju detinjstvo i dušu. Preporučujem Bućiju da se sastane sa žrtvama i posluša njihova svedočanstva - kazala je demokratska poslanica Kerol Hagan Mekente.

Nakon što je njegova izjava izazvala bes javnosti, sveštenik je u drugom intervjuu pokušao da se opravda tvrdeći da je njegova odluka samo "nastavak katoličkog učenja koji traje već 2000 godina".

- Ovo nije neka nova ideja, ne razumem zašto su svi šokirani - rekao je.

Pročitajte OVDE   ko to najavljuje kraj Donalda Trampa.

Izvor: Blic
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA