Najnovije

BUKTI ŠPIJUNSKI RAT IZMEĐU RUSIJE I SAD: CIA pokušava da spreči rad zastrašujućeg ruskog S-500!

Generalni konstruktor koncerna Almaz-Antej, Pavel Sozinov, rekao je da najnoviji ruski sistem za protivvazdušnu odbranu S-500 ima jedinstvene karakteristike koje su višestruko superiornije od svih već stvorenih sistema, pa čak i onih koji su u razvoju.

S 500 (Foto: RIA)

Rusija je lider u razvoju protivraketnih sistema koji mogu da pruže pouzdanu zaštitu ruskoj državi od vazdušnih napada. 

Ipak, domaći inženjeri ne prestaju da rade na stvaranju novih sistema, a njihov najnoviji projekat jeste Prometej S-500, koji će se uskoro pojaviti u ruskim trupama.

Prema Pavlu Sozinovu, novi kompleks nema analoge ni među postojećim ni među sistemima u razvoju.

Tako moćno oružje kao što je S-500 ne može a da ne pobudi interes u javnosti. Bivši načelnik raketnih snaga specijalne namene ruske vojske Sergej Hatiljev rekao je da je Prometej već privukao pažnju Vašingtona, koji je pokušavao da spreči razvoj ovog kompleksa.

„Sistem S-500 je pokrenuo mnoga pitanja, a CIA već ulaže puno napora kako bi odložila njegov ulazak u operativnu upotrebu. Ovaj kompleks će biti osnova raketne odbrane strateški važnih administrativnih objekata i mornaričkih baza širom zemlje “, rekao je Hatiljev.

Tačne tehničke specifikacije sistema za sada nisu objavljene, međutim, prema dostupnim informacijama, može se proceniti da će ovaj projekat zaista predstavljati napredan i veoma moćan sistem u svetu.

Sistem može da uništi metu u radijusu do 600 kilometara, kao i u bliskom svemiru, gde se nalazi većina vojnih satelita različitih zemalja.

Pošto se celokupna udarna snaga američke armije zasniva na tim satelitima, jasno je zašto CIA pokušava da zaustavi proizvodnju i delovanje S-500. Uništavanjem američkih satelita armija SAD bi bila obezglavljena u svim delovima sveta.

Tajni obaveštajni i bezbednosni rat Amerike i Rusije je u punom zamahu. Izgleda da su Rusi pronašli adekvatan odgovor za sve tajne službe Sjedinjenih država jer je evidentno da su Rusi u poslednjih nekoliko godina pustili u rad mnogo do sada nezamislivih oružja koja niko pa ni SAD neće imati skoro.

Ne zaboravimo da su ruske tajne službe tako dobro radile da CIA nije imala pojma da će ruska vojska ući u Siriju, sve dok se stvarno tamo nisu našle.

Amerika potpuno odustala od Turske! Menjaju glavnog vojnog partnera! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA