Najnovije

NE MOGU DA DOČEKAJU PRESTANAK PRIMIRJA! SAD pokušava da izazove još jedan sukob na Bliskom istoku! Patriot sistemi su krenuli u ovu zemlju

SAD je u procesu raspoređivanja sistema protivvazdušne odbrane u Irak radi zaštite američkih trupa u slučaju potencijalnog iranskog napada, izjavio je 10. marta šef američke Centralne komande general Kenet Makenzi.

PVO sistem Patriot (Foto: army.mil)

 

„Takođe smo u procesu dovođenja sistema protivvazdušne odbrane, sistema balističke raketne odbrane, posebno u Irak, kako bismo se zaštitili od drugog potencijalnog iranskog napada“, rekao je general Makenzi.

 

Ranije 2020. godine Pentagon je objavio da planira dobiti iračku dozvolu za raspoređivanje raketne odbrane Patriot u zemlju radi bolje odbrane američkih snaga.

Napad američke vojske usledio je nakon vojne eskalacije sa Iranom u regionu 3. januara SAD je ubio generala Kasema Sulejmaija, zapovednika snagama Kuds iranskog revolucionarnog gardijskog korpusa, i Abu Mahdija al-Muhandisa, drugog zapovednika iračkih mobilizacijskih jedinica u Bagdadu.

Kao odgovor na ovaj čin agresije, Iran je 8. januara izveo raketni napad na američke vojne baze u Iraku. Nakon toga, američka vojska nastavlja vojno napredovanje u regionu sa sve većim obimom.

O ruskim sistemima Krasukha saznajte OVDE!

 

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA