Najnovije

TURSKI PREDSEDNIK NIKAD BRUTALNIJI: "Nećemo se samo osvetiti i zbog najmanjeg napada u Idlibu, već će naš odgovor biti još oštriji"

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da se njegova zemlja neće ustručavati od još jače vojne akcije u provinciji Idlib na severozapadu Sirije, ako primirje dogovreno prošle nedelje bude prekršeno.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan (Foto: Jutjub)

On je pred poslanicima svoje Stranke pravde i razvoja u parlamentu rekao da je bilo manjeg kršenja primirja koje je dogovorio sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i istakao da je za Tursku prioritet bezbednost vojnika na 12 punktova za nadgledanje.

"Nećemo se samo osvetiti i zbog najmanjeg napada u Idlibu, već će naš odgovor biti još oštriji", poručio je Erdogan.

Proteklih nedelja sirijske vladine snage koje podržava Rusija pokrenule su inicijativu da ponovo preuzmu Idlib, poslednje uporište pobunjenika.

Turska, koja podržava pobunjeničke grupe koje zele da svrgnu sirijskog predsednik Bašara al-Asada, pokrenula je kontrofanzivu.

Turska će i dalje držati otvorene granice

Turska će držati otvorene granice za migrante koji putuju ka Evropi dok Evropska unija ne ispuni očekivanja Ankare u vezi sa Sporazumom o migrantima iz 2016. godine, izjavio je Redžep Tajip Erdogan.

On je najavio da će Turska uputiti svoje predloge Evrposkoj uniji pre samita tog bloka, 26. marta.

Nakon pogibije truskih vojnika u Idlibu koja je bila povod da Turska otvori granice za migrante koji žele da otputuju u Evropu, Erdogan i Putin su prošle nedelje postigli sporazum, koji uključuje i prekid vatre.

Pročitajte OVDE kako je Putin spustio Erdogana.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA