Najnovije

PREDSEDNIKU SRBIJE PRETI ZATVOR? Krivična prijava protiv Vučića i Malog zbog izbegavanja samoizolacije posle posete Mađarskoj

Toplički centar za demokratiju i ljudska prava podneo je Prvom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra finansija Siniše Malog zbog sumnje da nisu postupili po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, saopštila je ta nevladina organizacija.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Kako se objašnjava, Vučić i Mali su se 22. marta, u periodu nakon stupanja na snagu Odluke o proglašenju vanrednog stanja, vratili iz posete Mađarskoj, nakon čega nisu poštovali meru samoizolacije u trajanju od 28 dana koja se odnosi na sve građane koji dolaze Srbiju.

Tužilaštvu je, kako se navodi, predloženo da se njima dvojici odmah odredi pritvor, s obzirom da njihovo pojavljivanje u javnosti predstavlja osobitu okolnost koja ukazuje da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Predloženo je, takođe, da se Vučić i Mali, nakon okončanog postupka, oglase krivim i osude na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od tri godine, budući da se radi o licima koja kroz sredstva javnog informisanja pozivaju građane da se pridržavaju mera samoizolacije, a sami ih krše.

“Samo maksimalnom predviđenom zatvorskom kaznom postići će se generalna prevencija, i građanima će se jasno ukazati na neophodnost sprovođenja mera samoizolacije”, navodi u saopštenju Toplički centar za demokratiju i ljudska prava.

Pročitajte OVDE šta je Mila Alečković poručila Aleksandru Vučiću.

Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA