Najnovije

VRI U IDLIBU! NEMA MIRA MEĐU DŽIHADISTIMA: Situacija izmiče kontroli! Teroristi se kolju međusobno, čuju se pucnji na sve strane

Pripadnici terorističke grupe Hadžat Tahrir al-Šam uhapsili su tokom dana jednog od komandanata Fajlaka al-Šama, koji ima svoje ogranke u sirijskoj provinciji Idlib.

Pripadnici jedne terorističke grupe u Siriji (Foto: Jutjub)

Lokalni mediji prenose da je tokom dana došlo do zaoštravanje situacije u Idlibu između dve zavađene grupe džihadista, koji ima podršku turske vojske.

Iako je u Idlibu na snazi zvanično primirje dolazi često do njegovog kršenja, a glavni vinovnici su pripadnici od terorističkih grupa, koje još nisu ispunile obaveze o povlaćenju.

Ovog puta do nove eskalacije sukoba došlo je u blizini grada Nairaba u istočnom Idlibu. Pripadnici Hadžata Tahrira al-Šama uhapsili su jednog od komandanata Fajlaka al-Šama. NJegovo ime, kao i razlog hapšenja nisu navedeni.

Usledila je razmena vatre, a nije poznato da li ima ranjenih i mrtvih.

Lokalni mediji podsećaju da su pripadnici Hadžata Tahrira al-Šama ranije danas blokirali auto-put M-4 (Alepo – Latakija) i sprečili tursku vojsku da završi započetu patrolu u ovom području. DŽihadisti su i pucali na tursku vojsku, koja je potom uzvratila i razbila blokadu.

Pročitajte OVDE kako je ruski S-400 detektovan masovni raketni napad.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA