Najnovije

BOGATAŠI TRLJAJU RUKE! Ovo su najveći profiteri u doba krize! Najbogatiji čovek na svetu u plusu za čak 24 milijarde dolara

Imovina šefa američkog "Amazona" DŽefa Bezosa, najbogatijeg čoveka na svetu, povećana je za 6,4 milijarde dolara u samo jednom danu zbog rekordnog rasta cene deonica ove korporacije.

DŽef Bezos (Foto: Jutjub)

Na Vol stritu cena deonica najvećeg svetskog onlajn trgovca porasla je za 5,3 odsto na rekordnih 2.283 dolara. Tako se bogatstvo Bezosa, koji ima udeo od 11,2 odsto u korporaciji, od početka godine povećalo za 24 milijarde dolara, te sada iznosi 138 milijardi dolara.

"Amazon", gigant onlajn trgovine, beleži snažan rast potražnje pošto su klasične prodavnice i prodajni centri zatvoreni zbog epidemije korona virusa. "Bezosova" kompanija je, u toku svetske pandemije, u martu zaposlila 100.000 radnika u Sjedinjenim Državama, a sada najavljuje da će zaposliti još 75.000.

Od krize izazvane pandemijom profitirala je i Bezosova bivša supruga Makenzi Bezos, koja je nakon razvoda od milijardera postala jedna od najbogatijih žena sveta. NJen finansijski saldo je zbog rasta cene deonica veći za 2,2 milijarde dolara i sada iznosi na 44,8 milijardi dolara.

Ilon Mask, osnivač i direktor kompanije "Tesla", bogatiji je za oko deset milijardi dolara u odnosu na početak godine. Vrednost akcija kompanije pre nekoliko nedelja prvo je doživela značajan pad - sa više od 900 na manje od 400 dolara - ali se potom oporavila i dostigla vrednost od oko 700 dolara.

Usponi i padovi nisu bili toliko dramatični u kompaniji "Majkrosoft", ali su kretanja bila slična. Od početka godine, bogatstvo bivšeg direktora "Majkrosofta" Stiva Bolmera povećalo se za više od pet milijardi dolara.

Peto mesto na listi milijardera koji su se najviše obogatili od početka godine zauzima Liu Jonghao, koji je svojevremeno osnovao kompaniju za proizvodnju stočne hrane "NJu houp" i danas spada u najbogatije Kineze. Od početka godine, njegovo bogatstvo se povećalo za 3,8 milijardi dolara.

Pročitajte OVDE zašto su Nemci oduševljeni Angelom Merkel.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA