Najnovije

ŠIPTARI SE OSILILI! Mustafa umislio da može da ucenjuje Srbiju!

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa najavio je ukidanje mera reciprociteta prema Srbiji ako ta stranka bude na čelu nove prištinske vlade, ali i ponovno uvođenje te mere ako Srbija ne ukine sve prepreke prema Prištini i ne prekine kampanju odpriznavanja Kosova.

Isa Mustafa (Foto: Jutjub)

Mustafa kaže da je to na neki način i obećanje dato specijalnom izaslaniku američkog predsednika za dijalog Ričardu Grenelu, prenela je prištinska tv Kljan Kosovo.

- Što se tiče ambasadora Grenela, mogu reći da smo obećali, čak i ovde kada je bio u DSK, da će takse biti ukiute bezuslovno na određeno vreme i da očekujemo da i Srbija ukloni sve prepreke i prekine kampanju odpriznavanja Kosova - rekao je Mustafa.

Ako se to ne dogodi, kaže, mere će biti vraćene.

- Da budem jasan: siguran sam da će u trenutku kada DSK bude vodila vladu njeni prvi koraci biti uklanjanje reciprociteta, kao signal dobre volje za nastavak dijaloga, ali to ne znači da o toj meri neće biti reči. Reciprocitet će opet biti uveden ako Srbije ne ukine sve prepreke prema Prištini - rekao je Mustafa za prištinsku tv Kljan Kosova, a preneo je portal Kosovo online.

Predsednik DSK je naveo da postoji široka podrška za eventualnu koaliciju DSK sa Alijansom za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, Alijansom za bolje Kosovo Bedžeta Pacolija i NISME Fatmira LJimaja, kao i još dve manjinske grupacije.

Kurti žestoko optužio Trampovog specijalca! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA