Najnovije

ŠESTI SLUČAJ KORONE U VLADI SRBIJE: Još jedan državni sekretar u Ministarstvu životne sredine pozitivan na virus

Kod još jednog državnog sekretara, samo iz Ministarstva za zaštitu životne sredine, potvrđeno je prisustvo korona virusa.

Vlada Srbije (Foto: Jutjub)

Reč je o Draganu Jeremiću, inače iz Valjeva, koji je potvrdio da jeste pozitivan na virus, kao i da se dobro oseća. Kazao je i da je testiran pre tri dana, ali da je više od deset dana u izolaciji kod kuće.

- Imam terapiju, nisam bio u kontaktu ni sa kim iz Ministarstva. Čim sam osetio simptome, ja sam se sam izolovao. U sredu imam ponovo kontrolu, snimanje pluća i posle toga ću najverovatnije biti ponovo testiran - rekao je.

Ovo je, inače, šesti slučaj u vladi Srbije kada je reč o korona virusu.

Ranije danas, iz Ministarstva finansija je potvrđeno da je na koronu pozitivna i državna sekretarka Jelena Tanasković koja se, kako je navedeno, oseća dobro.

NJih dvoje, međutim, nisu jedini.

Savetnik u Ministarstvu prosvete Aleksandar Pajić i još dvoje zaposlenih, Miloš Blagojević i Radovan Živković, takođe su zaraženi novim korona virusom. Blagojević je smešten u KBC “Dragisa Mišović” i u stabilnom je stanju. Ostala dvojica imaju blazu kliničku sliku.

Pre njih, virus je registrovan i kod državnog skretara u Ministarstvu za zaštitu životne sredine Branislava Blažića, koji je preminuo 1. aprila na Infektivnoj klinici.

Zbog sumnje da je zaražen koronavirusom u bolnici je zadržan i ministar kulture Vladan Vukosavljević. Ministar je imao jak kašalj i bolove u grudima, odmah po dolasku u bolnicu je testiran i rezultati su negativni. Vukosavljević ima zapaljenje pluća ali je iz predostrožnosti, testiran je još jednom na novi virus.

Pročitajte OVDE  koja to vakcina iz Titovog doba možda ubija korona virus?

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA