Najnovije

SRBIJO, STIDI SE! TEROR U DOBA KORONE: Izvršitelj i policija usred vanrednog stanja pokušali da isele šestočlanu porodicu iz svog doma (VIDEO)

Građanski pokret “Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad” uz pomoć solidarnih građana sprečio je u četvrtak iseljenje porodice Radovanović iz njihovog jedinog doma.

Pokušaj iseljenja porodice Radovanović (Foto: Jutjub)

U saopštenju se navodi “da su izvršitelj Dragan Dragović i tzv. "poverilac" u postupku koji još nije ni okončan - Nedeljko Trifković - pokušali su da oduzmu krov nad glavom šestočlanoj porodici, i to usred pandemije i vanrednog stanja”.

“Nedeljko Trifković je odranije poznat po sudskim postupcima pomoću kojih je pre nekoliko godina oduzeo kuću svojim prvim komšijama, porodici LJubičić. Sada se ustremio i na svoje druge komšije, porodicu Radovanović, i pokušao da uz pomoć izvršitelja Dragovića sprovede njihovo nasilno iseljenje. Izvršitelj i poverioc, koji nisu uspeli da tu nameru sprovedu u delo, su pretili okupljenim građanima”, navedeno je iz ovog pokreta.

“Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad”  tvrdi da je poverilac pokušao da preti i naređuje i prisutnim policajcima.

“On se hvalio da će zvati drugu policiju da mu pomogne. Možemo samo da nagađamo šta je ta "druga policija" koja bi poveriocu i njegovom izvršitelju bila podobna. Ono što možemo sa sigurnošću da kažemo je da je sistem javnih izvršitelja jedno "drugo pravosuđe" u službi bogatih pojedinaca, koje ugrožava sve nas - i dužnike i potpuno nedužne - i koje se ne ustručava se da i usred vanrednog stanja i opšte opasnosti po javno zdravlje pokuša da izbaci jednu porodicu na ulicu.

SPREČENO ISELJENJE PORODICE RADOVANOVIĆ U NOVOM SADU

Nastavak snimka: https://www.facebook.com/zakrovnadglavomns/videos/682960165608885/?epa=SEARCH_BOX Uz pomoć solidarnih sugrađana i komšija sprečili smo iseljenje porodice Radovanović, koje bi se verovatno desilo, bez obzira na uputstva izvršiteljima Komore javnih izvršitelja i Ministarstva pravde da NE zakazuju i sprovode iseljenja dok traje vanredno stanje. Milorad Radovanović, jedan od članova porodice, ima 67 godina i kao takav pripada grupi koja je naročito osetljiva na virus korona i kojoj je zabranjeno kretanje tokom vanrednog stanja. Porodica inače živi u teškim uslovima - isključena im je struja pre uvođenja vanrednog stanja i to na zahtev poverioca. Opširnije u tekstu https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/242014/FOTO-VIDEO-Odlozeno-iseljenje-sestoclane-porodice-Radovanovic-iz-doma-na-Salajci.html?fbclid=IwAR2us6F6b0KxLMkNFedAJquGcg69KlXxOtuAcqQURL4CRpMWZotK0dGiZdM Niko bez doma!

Objavljuje Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad u Četvrtak, 30. travnja 2020.

Siromaštvo i nezaposlenost u zemlji sve više i više rastu. Mnogi ljudi će dospeti u finansijske probleme krivicom sistema, i biće sve više i više pokušaja izvršitelja i bogatih pojedinaca da profitiraju na nesreći običnog naroda i oduzmu ljudima poslednje što im je u ovom društvu ostalo od vrednosti - krov nad glavom. U tome ih može sprečiti samo naša masovna solidarnost”, zaključuje se u saopštenju.

Pročitajte OVDE kako je Miloš Ković opleo po crnogorskom režimu.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA