Najnovije

"NIKO NE PRIHVATA ODGOVORNOST" Američki plaćenici krenuli u invaziju na Venecuelu!

Propast „Operacije Gideon“se nastavlja, bezobrazni pokušaj američkih plaćenika da izvrše invaziju na Venecuelu, otmu njenog predsednika i vrati ga u Sjedinjene Države.

Američka vojska (Foto: army.mil)

Bela kuća i dalje je u stanju kontrole štete, odbacujući bilo kakvu odgovornost za zaveru dok pokušava da vrati zarobljene američke plaćenike kući.

Diosdado Kabelo, predsednik Ustavotvorne skupštine Venecuele i drugi komandant Ujedinjene socijalističke partije Venecuele, vladajuće stranke latinoameričke države, otkrio je detalje o tome ko je stajao iza iskrcane invazije plaćenika mesec dana pre nego se i dogodila.

Kabelo je izneo detalje zavere 28. marta na nacionalnoj televiziji Venecuele. Međutim, prezentacija, koja se pokazala iznenađujuće detaljnom i tačnom, tada nije poprimila gotovo nikakvu medijsku pažnju i od tada ju je preneo samo jedan veliki britanski list.

U programu je Kabelo izneo fotografije i imena koja pokazuju složene veze između opozicionih ličnosti, prevara iz vojske, zaliha oružja u Kolumbiji i tri Amerikanca “gringa” u sredini. Agente su nazvali "DŽordan", "Lut" i "Aro".

"Agent Jordan" otkriva se da nije niko drugi do DŽordan Gudro, bivši američki vojnik Zelenih beretki i osnivač Silverkorpa u SAD. Kabelo predstavlja nekoliko fotografija vojnika i spominje Silverkorpa po imenu.

Spominju se i detalji Silverkorpove veze sa opozicionim liderom Huanom Gvaidom, kao i sumnjivi pokušaji opozicionog lidera da angažuju plaćeničku silu da pokrene invaziju iz Kolumbije da "oslobodi" Venecuelu.

"Bez sumnje Silverkorp je šel kompanija koja pruža usluge drugima, to i rade. To je front za CIA ”, sugeriše Kabelo. "Realnost je da se Silverkorp USA koristi za podmirivanje operacija u raznim državama sveta, posebno za finansiranje grupa plaćenika i destabilizaciju legitimnih vlada", dodaje on.

Kabelo nastavlja da ukazuje da vlasti imaju informacije o učešću još dvojice Amerikanaca, za koje je kasnije otkriveno da su bivše zelene beretke Luk Denman i Ajran Beri, u zaveri. Par Amerikanaca su prošle nedelje zarobile venecuelanske specijalne snage, a kasnije su otkrile planove za otmicu predsednika Madura i njegovo odvođenje natrag u Sjedinjene Države zbog krivičnih optužbi za krijumčarenje droge.

Obim informacija koje je pružio Kabelo bio je obiman i obuhvatao je detalje o vezama između zaverenika i bivših venecuelanskih vojnih zvaničnika i opozicionih političara, kao i fotografije pojedinih aktera, detalje o njihovim nedavnim interakcijama i informacije o njihovim vozilima i mestu gde se nalaze.

LNA uz pomoć ruskog Pancira S oborila turski vojni avion. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA