Najnovije

DRAGANA TRIFKOVIĆ: Vučićev režim želi da legalizuje nezavisnost Kosova više nego sami Albanci!

Kosovo se nalazi u ozbiljnoj političkoj krizi koja neće skoro biti razrešena. Na međunarodnoj sceni se dešavaju velike promene. Danas smo mogli i u Bundestagu da slušamo o tome kako niko ne očekuje da će Kosovo postati stabilno i multi – etničko. Očekuje se da će ono i dalje biti centar nestabilnosti u Evropi, jer su na političke pozicije dovedeni teroristi. Umesto da rukovodstvo Srbije aktivno koristi takve političke okolnosti, ono izgleda žuri da legalizuje takozvanu nezavisnost Kosova, više i od Albanaca. 

Dragana Trifković (Foto: Jutjub)

Dogovor sa Prištinom kojim bi se Srbija odrekla Kosova, nije još postignut samo zahvaljujući sukobu između albanskih političkih struktura na Kosovu i Metohiji, inače su srpske vlasti na to spremne. Teško je objasniti koja je motivacija srpskih vlasti da dobrovoljno predaju oko 15% teritorije države pod izgovorom da će time postići trajni mir sa Albancima. Kao prvo, mir sa Albancima time neće biti postignut, već će podstaći njihove dalje ambicije. Kao drugo, takav potez može Srbiju da uvede u ozbiljne sukobe, jer se većina građana, kao i SPC, bezuslovno protivi takvoj ideji. Ukoliko režim smatra da će takvim potezom uspeti da se održi na vlasti, mislim da je i to loša procena. 

Srbiji nije potrebno brzo rešenje kojim bi se legalizovali zločini na kojima je nastala ova separatistička tvorevina, već dugotrajan strateški proces stabilizacije u okviru međunarodnog prava i Rezolucije 1244, uz aktivnu ulogu svih politički značajnih faktora na međunarodnoj sceni.

Boško Obradović pozvao Evropu da se izjasni o događajima u Srbiji! Više o tome OVDE.

Izvor: Srbin Info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA