Najnovije

HAOS U SAVETU BEZBEDNOSTI! Rusija potegla najteže pitanje, Amerika momentalno stavila veto, ali je otkrila tajnu na koju su svi sumnjali!

SAD su blokirale ruski predlog deklaracije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija kojim se osuđuje strano mešanje u unutrašnje poslove Venecuele i narušavanje njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta, saopštio je Dmitrij Poljanski, prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN.

Savet bezbednosti (Foto: RIA)

U sredu je Savet bezbednosti UN-a održao raspravu o nedavnom pokušaju oružanog upada u Venecuelu. Venecuelanski ministar unutrašnjih poslova Horge Areaca je 3. maja saopštio da su vlasti sprečile upad kolumbijskih militanata gliserima iz Kolumbije. predsednik Konstitutivne skupštine Venecuele Diosdado Kabelo je saopštio da je ubijeno osam napadača. Predsednik Nikolas Maduro je izjavio da je svrha upada bila da se on likvidira, a među zarobljenim napadačima bila su dva američka državljana, koje je on nazvao pripadnicima službe obezbeđenja američkog predsednika. Vlasti Sjedinjenih Država i Kolumbije saopštile su da nisu povezane sa događajem.

Govoreći u Savetu bezbednosti UN-a, Poljanski je predložio da se da saopštenje Saveta bezbednosti za štampu. U nacrtu dokumenta se kaže da članice Saveta bezbednosti odbacuju upotrebu ili pretnju upotrebom sile, predviđenu Poveljom UN-a, ponovo potvrđujući odgovarajuće rezolucije u vezi sa osudom terorizma i svim njegovim oblicima i manifestacijama, kao i upotrebom plaćenika.

"Članovi Saveta bezbednosti pozvali su na rešenje trenutne situacije u Bolivarskoj Republici Venecueli dijalogom između Venecuelanaca, bez spoljnog uplitanja, mirnim i političkim sredstvima u okviru ustava zemlje i uz puno poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Venecuele", navodi se u dokumentu, prenose RIA Novosti.

"Ovo je projekat koji je Rusija predložila za usvajanje nakon današnjeg sastanka Saveta bezbednosti UN-a. Nema optužbi, samo podrška osnovnim zajedničkim stvarima. Ubila ga je Stalna misija SAD pri UN-u u roku od devet minuta nakon ćutanja", napisao je Poljanski na Tviteru.

"Postoje li još pitanja o tome koliko je `konstruktivan` položaj SAD-a o Venecueli?", rezimirao je diplomata.

Ako neko sada može da zameni Putina, to je ovaj čovek. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA