Najnovije

NAPETO U SIRIJI: Besni meštani kamenovali američki vojni konvoj! Okupator podvio rep i vratio se odakle je došao (VIDEO)

Lokalni stanovnici iz sirijske provincije Al-Hasaka sprečili su američki vojni konvoj da prođe kroz ovo područje.

Američki vojni konvoj u Siriji (Foto: Jutjub)

Kako navode lokalni mediji incident se dogodio u blizini Tel Tampra, pošto su Amerikanci želeli da prođu kroz Al-Kaheru i Al-Dišihu. 

Meštani su izašli na ulice kada su čuli da će ovim putem proći američka patrola. On su protestovali protiv “američkih okupatora”, a onda su kamenovali neprijateljski vojni konvoj. Amerikanci su bili primorani da se vrate odakle su došli.

Ovo je drugi incident u poslednjih 48 časova u ovom području. U utorak je Sirijska arapska armija (SAA) zaustavila američki vojni konvoj, koji se sastojao od četiri oklopna vozila. Amerikanci su se povukli pošto nisu uspeli da ubede SAA da odblokira put.

SAA ima dobru saradnju sa provladinim snagama u Al-Hasaki, koje ograničavaju kretanje Amerikanaca u ovom području. U poslednjih nekoliko meseci lokalnos stanovništvo je u saradnji sa SAA blokiralo američke vojne konvoje.

Amerikanci nisu dobrodošli u ovom području, pošto pokušavaju da uz pomoć kurdskih Sirijskih demokratskih snaga (SDF) uvećaju svoj uticaj u Siriji.

Pročitajte OVDE zašto je Avganistan ponovo u plamenu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA