Najnovije

OKULTNA SRPSKA VLAST, VALPURGIJSKA NOĆ ILI VEŠTIČARENJE? Zašto Vučić pravi Festival vatre baš na prvomajske praznike 

Bakljada organizovana na krovovima zgrada u većim gradovima u Srbiji sprovedena je kao podrška vladajućem režimu Aleksandra Vučića. Navijači ili aktivisti Srpske napredne stranke nesmetano su prolazili kroz policijski čas da bi krovovi Beograda, Novog Sada, Niša i drugih gradova zasijali plamenom i vatrometom.

Piše: N. B.

Ali na stranu to što nisu nosili maske, što nisu držali distancu, već su se slikali zagrljeni na krovu po desetine njih, što su imali ozvučenje na vrhovima zgrada i što im je sve to neko dozvolio tokom policijskog časa, ostaje pitanje: zašto baš na prvomajske praznike.

Osim što su 30. aprila 1945. godine Adolf Hitler i Eva Braun (navodno) izršili samoubisto, a njihova tela spaljena sa 200 litara benzina, praktično do neprepoznatljivosti, da li postoji još neka paralela sa paljenjem vatre na ove datume, za neke praznike, rituale, kultove? 
Zamislite,ima. I to baš za prvomajske praznike. 

Najstariji koren se nalazi u predhrišćanskom paganskom galsko-keltskom festivalu zvanom Beltane, prema bogu svetla Belu, kojem je posvećen praznik u noći između 30. aprila i 1. maja. Neki navode da je to središnji dan između prolećne ravnodnevnice i letnje dugodnevnice, ali to nije tačno, jer je središnji dan Đurđevdan, što se vidi prostom matematičkom računicom. Beltane je ipak značajno bliži prvom danu proleća, nego prvom danu leta, a zašto je taj dan odabran, najbolje znaju keltski druidi. 

Sve u svemu, u toj noći su se palile vatre i igralo se oko nje. Bilo je i različitih varijacija, pa su negde preskakali tu vatru, negde su palili dve vatre, pa bi domaćini i stoka prolazili između njih, a bilo je i žrtvovanja životinja. Ritual se izvodio u čast prirode i plodnosti, a postojao je i ples oko drvenog koca koji simbolizuje falus, ukrašenog trakama i cvećem. 

Sa pojavom hrišćanstva, ovaj praznik je odbačen kao paganski, što još uvek ne znači da je bio otvoreno satanistički, iako je bilo elemenata koji su bili u suprotnosti sa hrišćanstvom. To najverovatnije postaje tek kasnije, kada protivnici hrišćanstvaulaze u otvoreni sukob s njim tako što stare rituale dovode do suprotnog ekstrema slaveći veštičarenje i Lucifera (svetlonošu). U istoriji crkve je poznato da je sve velike praznike, koji se nisu mogli lako iskoreniti, crkva pokušala da hristijanizuje. U tome se može videti želja da i Beltane bude zamenjen imenom svetice iz 8. veka, pa je u Nemačkoj tan dan crkva posvetila Svetoj Valpurgi, kao zaštitnici od vradžbina i veštica. Ali, njeno ime je samo iskorišćeno da noć koja počinje 30. aprila dobije novi naziv koji danas zvuči zlokobno – Valpurgijska noć. 

U Nemačkoj je takođe zovu i Noć veštica, jer se verovalo da se u toj noći okupljaju veštice na Broken planini i orgijaju, jašu na metlama i gole plešu po poljima. I ovaj događaj obeležavaju upaljene baklje i ples oko vatre. Danas se Valpurgijska noć direktno povezuje sa veštičjim i satanskim kultovima. 

Tako je i Anton Šandor Lavej osnovao Sataninu crkvu u SAD baš 30. aprila 1966. godine. Ovaj podatak može se naći i na sajtu te navodne „crkve“ koja ima i svoju „Satansku bibliju“. Čitavo to veštičjepirjanje traje ukupno tri noći, od 30. aprila do 2. maja, ali najvažnija je prva noć između 30. aprila i 1. maja, pa kako prva noć, tako i prvi dan, to jest 1. maj dobija na značaju.

S toga neće biti slučajno da se upravo na 1. maj dešavaju i obeležavaju različiti svetski događaji. Tog dana 1776. godine jezuitski profesor sa Univerziteta u Ingolštatu Adam Vajshaupt, osniva tajnu organizaciju pod imenom Iluminati (Prosvetljeni) čiji će cilj biti uspostavljanje Novog svetskog poretka, što je dva i po veka kasnije na pragu ostvarenja. NJegovi ciljevi su bili između ostalog ukidanje privatne svojine, ukidanje patriotizma, ukidanje porodice, ukidanje svih religija i ukidanje svih vlada, kako bi se formirala jedna svetska vlada. Svoj plan nudi

MajeruAmšeluRotšildu, koji ga oberučke prihvata. Taj plan se najpre ostvaruje u Francuskoj, gde revolucija izbija jer bogati članovi reda otkupljuju svu hranu i veštački izazivaju glad. Metode veštačkog izazivanja kriza koriste se i danas, a upravo možete da prepoznate jednu koja je na delu.

Na datum 1. maja 1886. godine izbio je krvavi sukob policije i radnika u Čikagu. Da li je ovaj datum tempiran ostaje pitanje, ali zbog toga je tri godine kasnije predložen 1. maj kao praznik rada i dan kada će se i naredni protesti održavati. 

Zanimljivo je da je Papa Pije 12. uveo 1955. godine praznik Sveti Josip Radnik koji se slavi u katoličkoj crkvi 1. maja. Navodno, reč je o Isusovom ocu Josifu (Josipu) za kojeg Sveto Pismo pominje da je bio tesar. No, kod nas je možda draža teorija da je jedan drugi Josip, po prezimenu Broz, platio veliki novac Vatikanu da ga, pa još i za života, kanonizuje za sveca. A pošto dolazi iz radničke klase, onda je baš 1. maj pravi datum. 

Bilo kako bilo,  pretvaranje baš tog dana u neradan dan odgovara pristalicama stare religije koji žele da tada budu slobodni od posla kako bi mogli da ga provedu proslavljajući svoj kult vatre i Lucifera.

I nije ni čudo što čak i čuveno prvomajsko „roštiljanje“ u prirodi predstavlja simbolično paljenje vatre i žrtvovanje životinja. Ali ako je „roštiljanje“ samo simbolika, onda paljenje vatri i baklji po krovovima zgrada nesumnjivo predstavlja čin valpurgijanskogkulta. Vlast u Srbiji, koja je zabranila proslavu Vaskrsa i kaznila mnoge koji su išli na pričest, naložila je ritual vatre. Naložila, u oba smisla te reči. 

Mnogi od navijača i pristalica stranke predsednika verovatno nisu bili ni svesni ovih činjenica kada su se popeli na krovove po srpskim gradovima. Da, tako je, sve je počelo noćranije, između 29. i 30. aprila, ali samo kao generalna proba. Pa je ponovljeno u većem obimu u noći između 30. aprila i 1. maja - na Valpurgijsku noć. (Slično je uradio i zamenik gradonačelnika Beograda sa podrškom Nemačkoj na dan nemačkog bombardovanja Beograda, koji se pravdao u stilu: „Nisu postavljene boje nemačke zastave 6. aprila, nego u noći između 5. i 6. aprila, pa sad, što se to proteglo do zore 6. aprila, to je druga stvar“… Napad je bio u zoru, pa podrška nije zakasnila.)

Znamo da, ni ako pročitaju ovo, oni koji su bili izvršioci paljenja vatre neće poverovati da je to bilo namerno urađeno na Valpurgijsku noć,te da su svesno izmanipulisani i da sve to zaista ima veze sa veštičjim praznikom. Ali, evo im malog podsticaja. Naslov video snimka od 1. maja ove godine iz srpskog provladinog medija: „Nemački levičari popalili baklje po krovovima i slavili Valpurgijsku noć, pa ih pohapsila policija“.Samo, kod nas nije bilo hapšenja.A vatromet je bio mnogo veći. 

Francuski generali traže obračun sa američkim uticajem, više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA