Najnovije

Koronavirus odlaže lansiranje 5G mreže?!

Mobilni operateri, stručnjaci i analitičari upozoravaju da bi moglo doći do odlaganja lansiranja 5G mreže, kao rezultat epidemije izazvane koronavirusom. Ova upozorenja dolaze nakon objava tromesečnih zarada većih kompanija koje će učestvovati u implementaciji 5G mreža.

5G antena (Foto: Pixabay)

Za sada je poznato da će se šira slika videti tek posle finansijskih izveštaja iz juna. Ono što analitičari takođe ocenjuju kao pozitivno stanje, jeste da je razvoj 5G mreže u Sjedinjenim Američkim Državama brži i u boljem stanju u odnosu na Evropu.

Da će doći do usporavanja implementacije 5G mreže upozoravao je i „Huavej“ koji radi na izgradnji ove mreže u Velikoj Britaniji, ali i drugim evropskim zemljama, piše portal „Verdž“. Oni su još u martu objavili da će biti problema, ali se tek sada vidi koje se razmere u pitanju. Primena 5G tehnologija odložena je u Portugaliji, Austriji, Španiji, Francuskoj i Češkoj, prenosi „PC pres“.

I druge svetske kompanije ukazuju na to da će biti odlaganja. „Samsung“ je objavio da će se smanjiti finansijska ulaganja u ovu infrastrukturu upravo zbog globalne epidemije. „Erikson“ i „Nokia“, dva od tri najveća provajdera, takođe, upozoravaju na zastoj.

Oni smatraju da će vlade država preduzimati mere zbog kojih oni neće biti u mogućnosti da nastave planiranim ritmom fizičku implementaciju 5G mreža. Kina predstavlja suštu suprotnost od navedenih primera, jer se u njoj 5G mreža agresivno razvija i na njoj i država i privatan sektor rade intenzivno.

Zašto je Norveška odbila vojne vežbe sa NATO paktom, saznajte OVDE! 

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA